Concentració de condemna a l'agressió sexual contra una menor rubinenca

Una cinquantena de persones ha fet un minut de silenci a les portes de l'Ajuntament
Concentració de condemna de l'agressió sexual a les portes de l'Ajuntament | N.E.

 

Una cinquantena de persones s'ha concentrat aquest matí a la plaça de l'Ajuntament per condemnar l'agressió sexual patida per una menor rubinenca a una discoteca de Sant Cugat (vegeu notícia agressió).

 

L'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha mostrat el seu rebuig rotund a aquests tipus d'assetjament cap a les dones i a les persones que les realitzen. A més, ha afegit que l'Ajuntament fa tot el que és a les seves mans per tal d'intentar evitar aquest tipus de situació com, per exemple, la campanya 'No és no', present a totes les festivitats que es fan a Rubí. Martínez ha explicat que "amb aquesta iniciativa s'intenta, d'una banda oferir un punt d'informació a aquelles noies que vulguin saber o que vulguin demanar ajut i, de l'altra, que la ciutadania sàpiga i entengui que 'no és no'".

 

En referència als anuncis que els Ajuntaments de Sabadell i Sant Cugat es presentaran com a acusació particular en els respectius casos d'assetjament sexuals ocorreguts durant les últimes setmanes, Martínez ha afirmat que estan treballant i compartint informació amb els Mossos i que encara falten dades. "El Grup d'Atenció a la Víctima dels Mossos és qui està treballant amb la família i, en el nostre cas, encara no sabem quin serà el paper que podrem jugar com a Ajuntament. El més important ara és que aquesta noia estigui bé i que el treball que es pugui fer amb la família i amb ella sigui el millor".

 

La condemna de l'AUP

L'Alternativa d'Unitat Popular, per la seva banda, ha emès un comunicat donant suport a totes les víctimes dels casos d'agressions masclistes que han sortit recentment a la llum i condemnant-les.

 

La formació alternativa, però, ha anat més enllà i ha lamentat que "l'Ajuntament rubinenc només hagi reaccionat després que el seu partit (l'AUP) fes una denúncia pública, via Twitter, demanant-los que siguin proactius en la denúncia i condemna d'aquestes agressions".