El Col·legi Balmes es taca contra el càncer infantil

Per segon any consecutiu, el centre educatiu col·labora amb l'Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu
Col·legi Balmes
Col·legi Balmes | N.E.

 
 

Per segon any consecutiu, el Col·legi Balmes s'adhereix a la iniciativa 'Taca't contra el càncer infantil'. L'activitat tindrà lloc al pròxim divendres 15 de març de 17 h a 20 h a la plaça del Doctor Guardiet. Tot i que la iniciativa està organitzada des de l'AMPA de l'escola, està oberta a tota la ciutadania.

 

De fet, la causa ho mereix. Tota la recaptació d'aquesta tarda de solidaritat es destinarà de manera íntegra a l'Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu i a la investigació del càncer infantil. Aquest és també l'objectiu de dur a terme aquesta iniciativa a una plaça del centre de la ciutat, fora de l'escola, per així arribar al màxim de població possible.

 

Durant la tarda, hi haurà xocolata amb xurros per dos euros però també hi haurà tallers infantils, música i ball, on una professora de ball, i mare de l'escola, ensenyarà diferents passos de Bollywood als assistents per tal d'animar la festa. A més, els nens i nenes pintaran un mural gegant amb les seves pròpies mans per dur a l'hospital.

 

Aquesta activitat està estretament relacionada amb la Cursa Solidària que cada any organitza l'escola. Enguany, arribarà a la 5a edició i tindrà lloc el pròxim 19 de maig. Properament, el Col·legi donarà a conèixer més detalls d'aquesta cita que no podeu deixar d'apuntar a les vostres agendes i que amb cada edició acumula més i més adeptes.

 

Totes aquestes iniciatives formen part del projecte solidari del centre des del qual es consciencia els alumnes de les diferents realitats que els envolten i, alhora, els ensenya la necessitat d'ajudar i col·laborar.

 

Cartell xocolatada solidària
Cartell xocolatada solidària | Col·legi Balmes

 

El càncer infantil

Aquest tipus de càncer és aleatori i imprevisible i cada any es diagnostiquen uns 1.200 casos a Espanya. És per aquest motiu que la investigació en aquesta àrea de la medicina és tan important.

 

Els càncers que afecten els nens, adolescents i joves són molt diferents als dels adults, ja que estan vinculats al procés de creixement i desenvolupament de l'ésser humà. L'Hospital Sant Joan de Déu disposa d'un laboratori d'investigació del càncer infantil amb un equip de 35 professionals i més del 70% del seu pressupost prové de donacions privades i d'activitats solidàries com el 'Taca't contra el càncer infantil'.