Una cinquantena de persones patinen contra l’assetjament escolar

Rubí Cent Patins van organitzar aquest acte coincidint amb el 25è aniversari del club
Els participants moments abans de començar la patinada popular
Els participants moments abans de començar la patinada popular | CEDIT

La solidaritat va tornar a regnar a Rubí aquest diumenge 12 de maig, ja que una cinquantena de persones van apuntar-se a la patinada popular en contra de l’assetjament escolar. Aquest acte solidari va estar organitzat pel club Rubí Cent Patins, que celebra enguany el seu 25è aniversari, i la meitat dels diners que van recaptar van destinar-se a l’associació No al Acoso Escolar (NACE).

 

Amb aquesta activitat el que es pretenia era, per una banda, donar a conèixer l’entitat esportiva entre els veïns i veïnes de Rubí, i per altra, conscienciar als ciutadans de la necessitat d’ajudar a combatre aquest problema tan greu que pateixen els joves. “Entre un 15 i un 20% dels nois i noies que estan en edat escolar pateixen bullying, per tant, és una cosa contra la qual hem de lluitar tots”, afirmava Bel Ortega, la presidenta de Rubí Cent Patins.

 

Aquest acte no va ser l’únic que s’ha realitzat per conscienciar sobre l’assetjament escolar, ja que el club va realitzar una xerrada el 27 d’abril, en col·laboració amb la NACE, on van poder explicar als pares i mares i als fills quins eren els detonants del bullying i què s’havia de fer en cas de patir-lo.

 

La patinada va començar a les 10 h del matí al Mercat Municipal i va recórrer els carrers de la ciutat fins arribar a la plaça de la Constitució. L’esdeveniment va ser en general un èxit, malgrat un petit incident que va succeir al costat de l’estació d’FGC. Un veí va llançar des del balcó un got de vidre i ous cap als patinadors, però afortunadament no va donar a ningú i es va poder seguir amb normalitat la patinada.