CCOO i SFP lamenten que l'Ajuntament no compti amb ells per la consolidació de la plantilla municipal

L'Ajuntament confirma, però, la seva voluntat de consolidar 409 places de la plantilla municipal en tres anys de la mà dels sindicats
Concentració de representants de CCOO i SFP a les portes de l'Ajuntament
Concentració de representants de CCOO i SFP a les portes de l'Ajuntament | N.E.

Comissions Obreres, CCOO, i Sindicat de Funcionaris de Policia, SFP, s'han manifestat a les portes de l'Ajuntament per posar de manifest el que consideren una "falta de respecte cap als sindicats i, per extensió, a tota la plantilla municipal que els ha votat". Els sindicats asseguren que l'Ajuntament no els té en compte en el Pla d'Ordenació de Recursos Humans, PORH, que suposarà la consolidació i estabilització de la plantilla municipal.

 

Precisament, la protesta coincidia amb una reunió informativa que s'ha dut a terme al consistori rubinenc amb partits polítics i personal tècnic. A aquesta reunió, també hi estaven convidats els sindicats, però CCOO i SFP, van decidir declinar la invitació "no per falta d'interès en el PORH, sinó per la manca d'informació d'aquesta trobada i perquè un espai de reunió política no és ni el lloc on hem de rebre explicacions ni l'espai on hem de negociar aquest Pla".

 

Victòria Robles, representant de CCOO, ha explicat que "tenim un problema de base amb aquest equip de govern i és que mai ens ha donat la importància que tenim als sindicats en aquesta casa. Nosaltres estem tan legitimats com ells perquè ens voten i ens voten, a més, una majoria molt important de treballadors".

 

En aquest sentit, Robles ha afirmat que les decisions que es prenguin al consistori haurien de passar prèviament per una taula de negociació amb professionals de recursos humans i amb els sindicats. "Nosaltres hem demanat per activa i per passiva treballar en la consolidació de la plantilla amb tots els temes que hi ha pendents. Quan canvien a tècnics de lloc, quan mouen gent d'aquí cap allà, però tot això sempre ens ho trobem a misses dites", assegura la representant de CCOO. I afegeix que "no ens estem inventant res, no estem demanant res que no ens pertoqui. Ens pertoca estar en una taula de negociació i tot això que ells diuen que fan, fer-ho entre tots".

 

Una altra de les reivindicacions dels sindicats és que fa més de dos mesos que no tenen notícia de la taula de negociació que es va muntar i que, segons CCOO, s'hauria de convocar cada mes.

 

La resposta de l'Ajuntament

Per la seva banda, el regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, ha explicat que la reunió celebrada dijous al consistori era una reunió amb els representants polítics. Es va acceptar que també hi assistissin els sindicats en resposta a una petició però "com era una reunió política, hi podien assistir però no hi podien participar", afirma Rodríguez. 

 

El regidor també ha manifestat que el PORH és un procés transparent on hi cap tothom. “Mai s’ha deixat de donar informació a ningú, potser per les circumstàncies s’ha donat tard. Tots hem fet coses millorables. Però la voluntat de consolidar una plantilla competitiva i moderna i a l’alçada de la nostra ciutat continua intacta”, ha conclòs.

 

En aquest sentit, Rodríguez ha explicat que aquest Pla podria significar la consolidació de 409 places de la plantilla municipal de l'Ajuntament de Rubí en tres anys a partir de l'aprovació de l'Oferta Pública d'Ocupació.

 

La intenció que teníem com a govern el 2015 de consolidar la plantilla municipal ara és possible i creiem que la millor manera de dur-la a terme és de la mà dels sindicats i amb la rigorositat que ens dóna un lideratge tècnic”, ha explicat el regidor.

Moisés Rodríguez a la Sala de Plens
Moisés Rodríguez a la Sala de Plens | Ajuntament de Rubí - Lali Puig