La 4a edició de la Jornada de Formació Professional a Rubí, un èxit

La jornada pretén donar visibilitat a l'oferta formativa existent a la ciutat
L'aparcament del Rubí Forma ha estat l'escenari escollit per instal·lar la carpa de la Jornada
L'aparcament del Rubí Forma ha estat l'escenari escollit per instal·lar la carpa de la Jornada | Àlex Zafra

Aquest dimecres 7 de març, l'Ajuntament de Rubí ha organitzat a les instal·lacions del Rubí Forma la IV Jornada de Formació Professional, amb l'objectiu de donar a conèixer l'oferta educativa de formació professional existent a la ciutat. Durant la jornada s'han realitzat diferents activitats sobre què significa fer formació professional en una carpa instal·lada a l'aparcament. De fet, aquest espai encabeix les diferents entitats i instituts del municipi, els quals han pogut assessorar als visitants en funció dels seus interessos acadèmics. 


 

A les 9.30 h l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha donat la benvinguda a tots els estudiants i entitats que hi han assistit i ha presentat una jornada que ha comptat amb la representació de l'Institut J.V. Foix, l'Estatut, l'EDRA i la Serreta, entre altres, que en forma de paradeta han mostrat les seves ofertes formatives. 

 

Martínez ha recalcat la importància de donar visibilitat als estudis d'ensenyament professional que la ciutat ofereix als seus ciutadans i ha declarat que "la formació professional permet trobar feina més ràpidament que altres estudis". A més l'alcaldessa ha apuntat que "com a administració el que plantegem és poder connectar les necessitats del teixit empresarial de la ciutat amb els rubinencs i rubinenques que s'ajusten al perfil de formació que requereixen".


 

Aquest any s'ha celebrat la jornada per quarta vegada, i el cap d'estudis de formació professional del J.V. Foix, José Luís Ciria, ha considerat que aquest tipus de jornades ajuden a "donar a conèixer els centres perquè la gent sàpiga el que els hi podem oferir". Una visibilitat que, en el cas del Foix, ubicat als afores de Rubí, ajuda a expandir el coneixement sobre l'educació no obligatòria que es pot cursar a la ciutat. Al Foix, per exemple, s'imparteixen el CFGM d'Electromecànica de vehicles i el CFGS d'Automatització i robòtica. Tot i que el mateix Ciria reconeix que no els hi falten els alumnes, manifesta que "nosaltres venim cada any" a la jornada.


 

Pel que fa als estudiants, a la jornada d'orientació aquests han pogut parlar amb els representants i alumnes de les diferents ofertes formatives presents, unes ofertes que engloben àmbits com la mecànica, l'esport, l'art o la gestió administrativa. El Jordi Villalta és un dels alumnes del CFGM d'Electromecànica de vehicles del Foix, i considera que la possibilitat de realitzar una jornada com aquesta, en la qual es pot posar en contacte amb futurs companys de professió, "és molt gratificant perquè podem mostrar a la gent la satisfacció que sentim fent el que fem".

 

Una satisfacció que es fa palesa en el mateix Villalta, qui actualment està cursant el segon curs del cicle d'electromecànica i que declara que "quan vaig acabarl'ESO vam venir a una de les darreres edicions de la jornada i em va cridar l'atenció aquest cicle". Villalta anima a qualsevol estudiant a consultar l'oferta de cicles i a apuntar-s'hi, ja que considera que "encara hi ha alumnes a l'ESO que no saben el que els agrada i el que no". És per aquest motiu que apunta que "quan fas el que t'agrada no t'has d'esforçar per estudiar i treure bones notes".

Comentaris

envia el comentari