Ànnia Garcia, ICV: "Han estat 4 anys perduts pel que fa el manteniment de la via pública"

La formació valora de manera negativa la gestió de l'espai públic i el manteniment de la ciutat d'aquest mandat
Zona d'esbarjo per a gossos allunyada del centre
Zona d'esbarjo per a gossos allunyada del centre | Google Maps

 

ICV està fent balanç de què han suposat per a la ciutat aquests quatre anys de govern socialista. Si la setmana passada valorava els equipaments esportius (vegeu notícia) aquesta ha estat el torn de l'espai públic i el manteniment.

 

Per la formació liderada per Ànnia Garcia i Pau Navarro, aquest és un tema que preocupa la ciutadania i així es va reflectir a l'enquesta ciutadana publicada recentment on les quatre primeres inquietuds dels rubinencs i rubinenques estaven relacionades amb la via pública i eren la seguretat, l'aparcament, la neteja viària i el manteniment.

 

Així doncs, segons ICV, el cas de les zones d'esbarjo per a gossos és un exemple "de la manca de manteniment que han viscut determinats serveis de la ciutat", afirma Ànnia Garcia. I afegeix "el que tenim són espais amb molt potencial però que estan totalment desatesos, sense manteniment i, per tant, no compleixen el 100% de les funcions que podrien complir i no ofereixen la qualitat que la ciutat mereix".

 

El partit de l'oposició també ha assenyalat que aquesta manca de manteniment s'estén a molts altres aspectes de la ciutat i que es veu agreujat a mesura que els carrers s'allunyen del centre de Rubí. "Mentre que s’ha invertit en obra pública al centre de la ciutat, els barris han quedat totalment desatesos", segons Garcia.

 

La portaveu d'ICV té clar quin és el motiu d'aquesta valoració: "Això es deu, per nosaltres, bàsicament a una falta de planificació força greu que es veu no només en els serveis que la ciutat finalment ha acabat rebent sinó també en com s’han gestionat els grans contractes de qüestions que fan referència a via pública". I afegeix que "han estat quatre anys perduts des del punt de vista de la gestió, del manteniment, de la via pública".

 

En aquest sentit, des d'ICV també s'han posat sobre la taula altres temes pendents com són la llicència del taxi adaptat, mancança que no s'ha resolt, el contracte de bus urbà no renovat i "la manca de negociació per pressionar amb tot el que està relacionat amb Ferrocarrils de la Generalitat".