Protecció Civil activa l'alerta per onada de fred

Desactivats els avisos per ventades i risc de nevades
Els termòmetres han baixat aquest dilluns
Els termòmetres han baixat aquest dilluns | IG

 

Tercer dia de fred rigorós i no pas l'últim. Protecció Civil ha activitat l'alerta per onada de fred fins demà (com a mínim), ja que es preveu que les baixes temperatures continuïn durant tota la setmana. En aquest sentit, l'organisme dóna un toc d'atenció sobretot als conductors, ja que es poden torbar amb la presència de gel a la carretera a la matinada i primera hora del matí.

 

L'avís s'ha justificat d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, les quals assenyalen que a partir d'aquest dilluns i per tercer dia consecutiu s'assoleixin temperatures inferiors al percentil 2 de la temperatura mínima diària (és a dir, temperatures més baixes del 2% més baix en aquesta època de l'any en cada lloc). De fet, resulta especialment preocupant que la distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà de caràcter general.


 

"Cal tenir especial precaució si s'ha de romandre a l'exterior de matinada i tenir molta cura en la conducció de matinada i primera hora del matí en zones obagues a on les temperatures seran més baixes i serà molt probable la presència de gel a la calçada", alerten des de Protecció Civil. En aquest sentit, en paral·lel recorden que "a les zones aïllades cal prevenir la possibilitat de congelació de les canonades d'aigua", així com "tenir cura de gent gran i nens, vigilant que s'abriguin convenientment, millor si és amb diferents capes i evitar que estiguin estàtics a l'exterior en les hores no diürnes".


 

Tots els municipis ja han estat avisats d'aquesta situació per part de Protecció Civil de la Generalitat per tal que prenguin les mesures corresponents com: habilitar espais amb calefacció per a l'acollida de població que calgui atendre, identificar les persones més vulnerables i els grups de risc com nadons, gent gran i persones amb malalties cardiorespiratòries; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones sense llar i gent gran sense xarxa social i/o amb pocs recursos.

 

A més, també recomanen als Ajuntaments assegurar la disposició de sals i fundents i els efectius municipals per repartir-la davant la possibilitat de glaçades arreu, també a zones no habituals i fins al litoral i anul·lar els regs automàtics i no regar o mullar els carrers per evitar el gel en cas de temperatures que ho puguin produir.

Comentaris

envia el comentari