20 anys del Servei de Rehabilitació Comunitària

L'organisme dóna servei a Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat
Acte commemoració 20è aniversari Servei de Rehabilitació Comunitària
Acte commemoració 20è aniversari Servei de Rehabilitació Comunitària | Núria Escudé

 

El Servei de Rehabilitació Comunitària de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat està d'enhorabona, fa 20 anys. Per celebrar-ho, s'han dut a terme dues taules rodones a les instal·lacions del carrer Pitàgores, al voltant de la detecció i prevenció dels trastorns mentals i de la participació en comunitat. 

 

Aquest servei neix l'any 98 sota l'impuls de l'Ajuntament de Rubí i integrat al Centre d'Orientació Sanitària Ferran Salsas i Roig. L'any 2011, però, passa a mans del Consorci Sanitari de Terrassa, convertint-se així en un recurs plenament coordinat amb la resta de serveis assistencials de la Xarxa de Salut Mental. Vicenç Vallès, director de l'Àmbit d'Atenció a la Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa, ha afirmat que "hi van guanyar molt amb la incorporació del centre de Rubí perquè ja disposava d'un gran equip humà que hi treballava".

 

L'objectiu del Servei de Rehabilitació Comunitària de Rubí és la recuperació de les persones que pateixen un trastorn mental greu en estreta col·laboració amb els seus familiars i la comunitat. Durant la jornada d'aniversari, s'ha destacat la importància del treball en xarxa en aquest àmbit. La directora del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut, Cristina Molina, ha destacat que "aquest va ser un projecte pioner pel seu enfocament comunitari, sempre orientat a la recuperació de l’usuari". 

 

De cara als nous reptes que ha d'assolir el Servei, la seva coordinadora, Liana Vehils, ha afirmat que els nous objectius impliquen consolidar la feina de prevenció centrada en els joves i apropar-se més als municipis als quals dóna servei". La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, ha explicat que “Cal fer pedagogia entre la ciutadania, ja que ovint aquest col·lectiu pateix prejudicis que hem de poder combatre des de tots els àmbits de l’atenció a les persones”.

 

Acte commemoració 20è aniversari Servei de Rehabilitació Comunitària
Acte commemoració 20è aniversari Servei de Rehabilitació Comunitària | Núria Escudé