Entre 100 i 400 € de pujada de lloguer, els desnonaments invisibles de Sant Jordi Park

El Sindicat de Lloguer de Rubí treballa amb un grup de 70 veïns i veïnes d'aquest barri que pateixen aquesta situació
Acció del Sindicat de Lloguer de Rubí
Acció del Sindicat de Lloguer de Rubí | Núria Escudé

La situació ja s'ha viscut a Santa Perpètua, el Poble Nou i Sant Joan Despí, aquests últims fa un any que van aconseguir guanyar. Ara, ha tocat Rubí. A Sant Jordi Park, a l'Avinguda Josep Ferrer i Domingo, tres blocs de pisos, unes 70 famílies, s'estan organitzant per fer front a un fons voltor, Mediasil Desarrollos, que els està imposant unes pujades de lloguer d'entre 100 i 400 euros al venciment del contracte. Aquests són, segons el Sindicat de Lloguer de Rubí, els desnonaments invisibles als quals s'estan enfrontant. 

 

Ara, el sindicat local té un doble objectiu. D'una banda, parlar amb els veïns i veïnes afectats perquè s'organitzin i negociïn aquesta abusiva pujada del lloguer de manera col·lectiva, no de manera individual. "D'aquesta manera evitem l'abús que implica que un fons voltor extremadament gran negociï de forma individual amb els veïns i veïnes sinó que ho facin com a comissió", explica Carlos Águila, del Sindicat de Lloguer de Rubí. L'altre objectiu que persegueix l'entitat és aconseguir el suport i l'ajuda de l'Ajuntament de Rubí amb els quals estan pendents de reunió. 

 

El Sindicat denuncia que aquests són els desnonaments invisibles que fan que, de mica en mica, els rubinencs i rubinenques vagin marxant de la ciutat on volen viure perquè no poden pagar els lloguers abusius que se'ls imposen. "No es tracta de persones que no tinguin ingressos. Són persones que treballen però que amb aquests increments del lloguer no arriben a poder pagar i han de marxar", comenta Marina Barroso del Sindicat. A més, des de l'entitat asseguren que "l'Ajuntament hauria d'intervenir en aquesta situació i més, disposant de 4.428 pisos buits a la ciutat, perquè els rubinencs i rubinenques puguin viure a la seva ciutat".

 

Acció del Sindicat de Lloguer de Rubí a Sant Jordi Park
Acció del Sindicat de Lloguer de Rubí a Sant Jordi Park | Núria Escudé