Xavier Corbera, ERC: "el PSC ha venut el seu ideari per mantenir el poder i aconseguir vots"

El candidat a l'alcaldia dels republicans ha instat la població de Rubí a fer-se forta contra l'auge de l'extrema dreta
Rubí és una ciutat oberta i se sent orgullosa de la seva diversitat, igualitària i democràtica. Una ciutat que vol ser cosmopolita.
Rubí és una ciutat oberta i se sent orgullosa de la seva diversitat, igualitària i democràtica. Una ciutat que vol ser cosmopolita. | Núria Escudé

 

L'alcaldable d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Xavi Corbera, ha convocat els mitjans per fer la valoració del resultat de les eleccions andaluses, en què el partit d'extrema dreta Vox ha aconseguit 12 escons amb gairebé 400.000 vots. Corbera ha assegurat que "el que ha passat a Andalusia afecta també en l'àmbit espanyol i en europeu i Rubí pot patir-ne també les conseqüències". El candidat a l'alcaldia ha instat la població a defensar les llibertats i la democràcia, segons les seves paraules: "demano a la ciutat que desperti".

  

  

"Durant 4 anys, en aquest ajuntament s'ha estat blanquejant la dreta més rància, l'autoritarisme i unes formacions polítiques que disten molt del que hauria de ser una política d'esquerres". Ara, assevera el republicà, "es paguen les conseqüències". També ha volgut remarcar que "el Partit Socialista ha venut els seus ideals per mantenir el poder polític i guanyar vots" i que sempre trobarà "Esquerra Republicana davant" quan intenti "donar importància a les organitzacions d'extrema dreta i els personatges amb actituds feixistes"

  

  

Corbera ha sentenciat que "el PSC ha fet, durant 4 anys, política de pactes amb partits autoritaristes" i ha estat "tontejant amb regidors que ara estan encara més a la dreta de ciutadans". Ha recordat que "quan es cridava a por ellos, uns miraven cap a un altre cantó i els altres aplaudien". Davant les preguntes dels periodistes, el candidat d'ERC ha assegurat que "no permetrem que el que s'ha viscut a Andalusia, es visqui aquí a Rubí".

  

  

Per acabar, l'alcaldable ha declarat que "aquesta ciutat és oberta i se sent orgullosa de la seva diversitat. És igualitària i democràtica. Una ciutat que vol ser cosmopolita".