VR assegura que el POUM és il·legal i que tornarà a ser tombat

La formació veïnal considera que el text refós sobre el futur urbanístic de Rubí “no és aprovable ni viable”
Toni Garcia i Gustavo Martín, de Veïns per Rubí
Toni Garcia i Gustavo Martín, de Veïns per Rubí | LO

Veïns per Rubí (VR) ha publicat aquest dimarts un dur comunicat on profetitza que el document que ha de marcar el futur urbanístic de Rubí (POUM) "no és aprovable ni viable". De fet, l'Assemblea executiva considera que el text refòs és il·legal, ja que "no s'ajusta a la legalitat urbanística vigent".

 

El POUM va ser aprovat el passat 30 de novembre al ple municipal de Rubí entre dures crítiques per part d'alguns grups de l'oposició. De fet, ERC, ICV, l'AUP i VR van plantejar diferents trobades amb el veïnat per impulsar al·legacions al text refós i poder modificar algunes de les seves parts abans que fos revisat i aprovat per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona (CTUB).


 

Segons VR, l'organisme "quan tingui oficialment el document del Pla amb totes les al·legacions, revisaran el document complet" per tal de valorar-lo conjuntament. Un punt en el qual no tenen cap dubte que el CTUB decidirà no aprovar el document sortit de l'administració local.

 

"Moltes de les al·legacions que presentarem estan relacionades amb qüestions de tramitació de l'expedient, de viabilitat econòmica del Pla, o d'inundabilitat, motius pels quals ja s'han anul·lat diferents Plans d'Ordenació Urbanística de diferents municipis en el Jutjat del Contenciós-Administratiu", avancen des de la formació.

 

A més, la formació ja titlla de "fracàs" el POUM que es presentarà en breus, i consideren que "és responsabilitat de l'equip de govern actual, que va prendre la decisió política de tirar endavant un Text Refós, quan gran part de l'oposició, des d'inici de mandat, vam reclamar iniciar un nou procediment". En paral·lel, des de VR volen "eximir de responsabilitats" als tècnics de l'Ajuntament "que han rebut l'encàrrec de redactar un Text Refós per una decisió política, i que han fet el que han pogut, tenint en compte la situació de vulnerabilitat en què es troba la plantilla municipal".


 

Per últim, des del partit polític asseguren que ja estan treballant en les bases d'un nou Pla d'Ordenació Urbanística "realista, per poder compartir amb la ciutadania de Rubí, entitats i amb la resta de formacions polítiques". A més, asseguren que volen "treballar conjuntament en un projecte de consens per la ciutat i pel futur de les dues pròximes dècades a la nostra ciutat".
Comentaris

envia el comentari