Veïns per Rubí vol més policia i càmeres de videovigilància

La formació política recorda que les últimes dades mostren un augment en el nombre de robatoris a domicilis, empreses i vehicles a Rubí
Vehicles de la Policia local de Rubí
Vehicles de la Policia local de Rubí | Arxiu

Veïns per Rubí proposa un increment de la policia local i la instal·lació de càmeres de videovigilància a causa dels problemes d'incivisme i manca de sensació de seguretat que asseguren que pateix la ciutat de Rubí en els últims anys. La formació política afirma que ha pogut constatar un increment dels actes delictius i que, segons les últimes dades dels Mossos d'Esquadra de 2017, Rubí ha registrat un augment en el nombre de robatoris a domicilis, empreses i vehicles. 

 

Tanmateix, des de Veïns per Rubí recorden que les places previstes de policia local en la relació de llocs de treball de l’Ajuntament no estan cobertes, tenint unes 25 vacants els últims anys, "mentre que la població a la nostra ciutat ha anat augmentant".  A més, en aquest moment, els agents poden acollir-se a una jubilació anticipada als 61 anys, amb la qual cosa asseguren, el problema s’agreujarà.

 

De cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig, Veïns per Rubí planteja reforçar la plantilla municipal, que actualment té una mitjana d'edat elevada amb noves places, per anar progressivament situant a Rubí en la mitjana d’efectius d’altres municipis de Catalunya. Tot i això, la situació idònia seria arribar a dos efectius per cada mil habitants, és a dir, uns 150 efectius, que requereix entre 5 i 10 anys per fer-ho possible.

 

Segons Veïns per Rubí, l’augment de l’incivisme és molt preocupant a Rubí: l’ús de l’espai no està suficientment controlat per l’Ajuntament i una part de la població, malgrat que sigui un petit percentatge, causa problemes en l’ús compartit de l’espai públic.

 

És per aquest motiu que la formació política vol que Rubí sigui una ciutat videovigilada, amb la instalꞏlació de totes les càmeres de seguretat possibles, "per dissuadir als delinqüents a actuar al nostre municipi, així com per combatre l’incivisme".