Veïns per Rubí vol acabar amb els càrrecs de confiança de l'Ajuntament

El partit veïnal ha fet la seva valoració de la proposta de pressupostos entregada per l'Equip de Govern
Veïns per Rubí durant la roda de premsa
Veïns per Rubí durant la roda de premsa | N.E.

 

Veïns per Rubí ha fet la seva valoració de la proposta entregada per l'Equip de Govern per als pressupostosmunicipals del 2019. La formació considera que el fet que siguin continuistes és una molt mala notícia per la ciutat, ja que "significa que no hem avançat en res", afirma el seu portaveu Toni Garcia.

 

L'agrupació veïnal, que també seria partidària d'una negociació col·lectiva dels pressupostos amb tots els partits polítics, considera una condició indispensable per a la negociació d'aquests l'eliminació de tots els càrrecs de confiança de l'Ajuntament. Segons Toni Garcia, "volem acabar amb el clientelisme i amb aquestes persones triades a dir i que treballen per l'Equip de Govern. És una qüestió ideològica. Els assessors de partit, qui els vulgui que els tingui, però els càrrecs de confiança no ens semblen bé".

 

Segons VR, la proposta de pressupostos hauria d'anar acompanyada d'una planificació, d'un full de ruta per als pròxims anys, per saber cap a on aniran destinats aquests diners. A més, VR també reclama, igual que altres partits de l'oposició, que en l'apartat de les inversions ordinàries es destini un 15% a les urbanitzacions. 

 

A banda d'altres propostes, Veïns per Rubí ha volgut incidir en tres punts claus d'aquest pressupost: l'apartat de pressupostos participatius, l'habitatge i l'apartat més social.

 

Pel que fa als pressupostos participatius, VR considera que encara són insuficients i que és una quantitat molt minsa si ho comparem amb el total. També consideren que amb més diners, es podrien fer projectes de més envergadura. També proposen, com es fa a altres ciutats, que una part del pressupost participatiu es destini a un projecte de ciutat i un altre a un més concret de barri. D'aquesta manera, afirmen des de Veïns per Rubí, es potenciaria més la participació ciutadana i, de mica en mica, els rubinencs i rubinenques s'hi anirien engrescant. La formació veïnal també ha declarat que els costa "creure en un pressupost participatiu real, ja que del que s'ha fet enguany encara no en sabem res de quan es durà a terme".

 

D'altra banda, pel que fa a habitatge, consideren que "la planificació és fonamental, ja que l'urbanisme a Rubí està molt malament". "Sense una planificació urbanística correcte, la ciutat no pot créixer i, per tant, continuarem amb la manca d'habitatge i d'aparcament a la ciutat". Veïns per Rubí demana que tots aquells plans estratègics que s'engeguin en aquesta matèria es duguin a terme i que no es quedin paralitzats.

 

Finalment, VR consideren que els ajuts al pagament de l'IBI estan estancats i que només 400 famílies se'n poden beneficiar a la ciutat. A més, la formació també denuncia que és molt difícil assabentar-se de quan s'ha de demanar aquest ajut i que el llindar per demanar-lo és excessivament baix.