Veïns per Rubí fa la seva proposta per millorar el problema d'aparcament a Rubí

La formació també planteja la creació d'un tramvia que creui la ciutat de nord a sud
Veïns per Rubí fent la seva proposta d'aparcament
Veïns per Rubí fent la seva proposta d'aparcament | N.E.

 

Veïns per Rubí ha posat de manifest els problemes d'aparcament que hi ha a la ciutat, especialment en aquelles zones amb més densitat de població i on s'han anat reduint les places d'aparcaments lliures. És per aquest motiu que una de les seves propostes de programa electoral està vinculada directament a intentar pal·liar aquesta situació tot i que, tal com ha afirmat el seu cap de llista, Toni Garcia, "és impossible solucionar-ho al 100% però amb la nostra proposta es podria millorar".

 

Entre d'altres, les millores passarien per una optimització i ordenació de l'espai públic. Això suposaria que, per exemple, en aquells carrers que disposen de voreres prou amples, reduir-les i crear, d'aquesta manera, aparcaments en bateria. També proposen que determinats carrers de doble direcció passessin a ser d'un sol sentit i aprofitar l'altre per crear més places d'aparcament. 

 

Una altra de les iniciatives presentades per Veïns per Rubí seria la creació d'aparcaments a l'extraradi, fora del nucli urbà, i crear un bus llançadora que portés els ciutadans i ciutadanes cap al centre de la ciutat. 

 

La formació també proposa la creació de nous llocs d'aparcament a punts determinats de la ciutat, un a la zona sud i un altre a la nord. Es tracta de dos terrenys que ja són municipals i que actualment estan desaprofitats, segons VR. La proposta seria fer-hi un aparcament amb alçada, no soterrat, i amb acabament de façana sostenible amb plaques fotovoltaiques. 

 

L'objectiu de fer els aparcaments de manera alçada seria doble: d'una banda seria més fàcil i econòmic de fer perquè els solars ja hi són i, de l'altra, aquests edificis podrien tenir altres usos en un suposat futur en el qual millorés el problema d'aparcament a la ciutat. Serien, com dèiem, dos equipaments de les mateixes característiques, un ubicat al carrer Edison, on ara hi ha un aparcament mal aprofitat segons la formació, i al carrer Lepant on ara hi ha un solar de sorra.

 

El Tramvia

Des de Veïns per Rubí també proposen la creació d'un tramvia a la ciutat. Aquesta iniciativa estaria supeditada, això sí, al moment en el qual l'avinguda de l'Estatut passés a ser un carrer més de la ciutat. Seria en aquell moment quan es podria dur a terme, ja que la idea seria que el recorregut s'iniciés a l'avinguda de les Olimpíades, avinguda de l'Estatut fins a la Renfe amb estacions cada 400 metres. 

 

En cas que es dugués a terme aquesta iniciativa, la formació considera que es potenciaria un transport molt més eficient i que s'haurien de reestudiar les línies d'autobús actuals.