Rubí Republicana - Primàries Catalunya es presenta a les eleccions municipals

La formació es presenta tot i no haver aconseguit la unitat electoral que buscaven al principi
Representants de Rubí Republicana - Primàries Rubí
Representants de Rubí Republicana - Primàries Rubí | N.E.

 

Rubí Republicana - Primàries Catalunya serà la candidatura que es presentarà a les pròximes eleccions municipals del mes de maig (resultat del procés de Primàries que s'ha anat efectuant durant els últims mesos). Igual que a altres 50 ciutats catalanes, la coalició concorrerà als comicis tot i no aconseguir a Rubí la unitat electoral buscada des del principi amb totes les forces independentistes.

 

Segons el portaveu de la formació, Albert Sorrosal, el projecte de Rubí Republicana - Primàries Catalunya es basa en tres pilars fonamentals: la regeneració democràtica a partir de primàries obertes; la construcció participativa el programa electoral per part de la ciutadania; i el control efectiu de l'acció de govern per part de la ciutadania. 

 

Aquests tres requisits, consideren des de la formació independentista, no els compleix cap altra llista transversal i "és per aquest motiu que ens presentem igualment", afirma Sorrosal. I afegeix que amb la resta de partits polítics tenen molt bona relació i que són "companys de viatge en la construcció de la República. Entenem que hi haurà una via de col·laboració durant aquesta legislatura".

 

"No presentar-nos no era una opció perquè hem estat treballant molt intensament i creiem que hi ha un gruix de votants que vol una opció que sigui diferent i que opta clarament per aquest nou concepte de regeneració democràtica. No presentar-nos era deixar orfe una part de l’electorat", explica el portaveu de Rubí Republicana - Primàries Rubí. I afegeix que "el nostre escenari ideal seria que entre les quatre formacions poguéssim sumar majoria per poder tenir alcalde republicà a Rubí".

 

El passat dia 23 de febrer es va fer l'elecció de l'ordre dels 7 candidats que encapçalaran la llista. Els electors havien de triar qui conformaria les primeres posicions i els resultats van ser: Lluís Roset com a cap de llista seguit de Cristina Álvarez, Imma Tamame, Miquel Rubio, Jordi Joan Garcia, Fina Bonet i Albert Torra. La resta de la llista ja està preparada i s'aprovarà en assemblea.

 

Ara és el torn de la confecció del programa electoral per la qual es farà una trobada amb els electors el pròxim dilluns 18 de març al Crac a les 19,.30 h. La idea és anar confeccionant-la a partir de propostes concretes de la ciutadania i de necessitats de la població.