Rubí demanarà a la Sareb gestionar els pisos buits

El ple de l'Ajuntament dóna suport per unanimitat a la moció presentada per ICV Rubí
Gent manifestant-se contra un desnonament
Gent manifestant-se contra un desnonament | Oriol Clavera

 

L'Ajuntament de Rubí demanarà a la Sareb (popularment conegut com a 'banc dolent') signar un conveni per tal que els cedeixi els pisos buits que té a Rubí, pendents de vendre, perquè el consistori els pugui llogar temporalment a famílies en situació de vulnerabilitat. La moció, presentada per ICV Rubí en el darrer ple de divendres, ha rebut el suport de tots els partits i regidors no adscrits.

 

Tal com ha expressat el portaveu dels ecosocialistes, Ramón Capolat, ara és el moment que la banca faci un retorn social, després de la intervenció pública d'anys enrere, en forma de rescat bancari. De fet, Capolat ha recordat que aquesta idea ja l'han dut a terme altres "Ajuntament del canvi", com ara Madrid o Barcelona, els quals gestionen borses de pisos buits, fruit d'execucions hipotecàries.


 

En aquest sentit, els habitatges haurien de donar sortida a l'emergència habitacional de Rubí. Tal com ha recordat el regidor de Veïns per Rubí, Toni Garcia, cada mes es produeixen 50 desnonaments a la ciutat. Una xifra que demostra com "continuem depenent de la bona voluntat dels grans propietaris" pel que a habitatge es refereix, ha incidit.

 

De fet, el regidor no s'ha estat de criticar l'executiu municipal per la manca d'impulsa a l'habitatge públic i ha demanat "un projecte ambiciós a mitjà termini". "El parc públic de Rubí s'ha incrementat en zero habitatges; alguna cosa més es pot fer, ha afegit Capolat. En paral·lel, la regidora d'ERC, Montse Soler, ha criticat que es vulneri sistemàticament el capítol d'habitatge de la Constitució i es fomenti l'especulació, mentre que l'AUP ha celebrat que mocions com aquesta ajudin a frenar "el pelotazo y el todo vale".

Comentaris

envia el comentari