Raúl Barroso, advocat AUP: "Si hi hagués transparència, no s'hauria arribat a aquesta situació"

La formació assembleària ha presentat una denúncia per prevaricació i tràfic d'influències a l'Ajuntament de Rubí
L'AUP fent pública la denúncia presentada contra l'Ajuntament de Rubí
L'AUP fent pública la denúncia presentada contra l'Ajuntament de Rubí | N.E.

 

Alternativa Ciutadana de Rubí, en nom de l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP), han presentat una denúncia al jutjat d'instrucció de Rubí per prevaricació i tràfic d'influències per part de l'Ajuntament en relació a la contractació de la cap de Recursos Humans Maria Ascensión Diaz.

 

Si bé fa uns mesos, la formació alternativa denunciava públicament aquests fets (vegeu notícia), ara, ha estat per la via judicial per la qual han volgut encarar aquesta situació. Segons el regidor de l'AUP, Jordi Muntan, "no vam rebre les explicacions pertinents quan vam sol·licitar informació a l'Ajuntament sobre aquesta contractació". I ha afegit que "la irregularitat en la contractació, els temps, i políticament tampoc ens sembla correcte perquè està imputada al cas Mercuri".

 

Raúl Barroso és l'advocat amb la qual l'AUP ha presentat aquesta denúncia i ha afirmat que "si hi hagués transparència, no s'hauria arribat a aquesta situació però aquesta supèrbia d'estar per sobre del bé i del mal crea sospites", en relació a l'actitud de l'Ajuntament. Segons Barroso, s'ha traslladat aquesta informació a la justícia perquè ho valori.

 

L'altre aspecte que recull la denúncia és sobre les compatibilitats laborals dels regidors Sergi Garcia i Maria Mas. L'agrupació denuncia que no s'hagin fet públiques aquestes compatibilitats i "tractes salarials de favor" pels sous que cobren. "És vergonyós que s'utilitzin diners públics per comprar un regidor i que una persona que fa vint anys que exerceix la professió acabi d'aquesta manera", ha afirmat Jordi Muntan. 

 

Segons el regidor de la formació alternativa, "la primera activitat laboral d'aquests dos regidors és la que tenen fora de l'Ajuntament i resulta que a la segona cobren més que a la primera". En aquest sentit, l'AUP assegura haver demanat explicacions sobre aquestes compatibilitats laborals i tampoc haver rebut cap informe. 

 

El Secretàri d'Organització del PSC, Rafael Güeto, ha respost a aquestes acusacions (vegeu notícia).