L'AUP presenta un seguit de propostes per millorar la Festa Major

El volum del pregó i dels concerts n'és un dels protagonistes
Vicenç Radabán, Mireia Gascón, Aitor Sánchez i Jordi Muntan, de l'AUP
Vicenç Radabán, Mireia Gascón, Aitor Sánchez i Jordi Muntan, de l'AUP | LO

L'Alternativa d'Unitat Popular de Rubí ha presentat un seguit de propostes de millora de cara a la Festa Major 2018, i insten a l'equip de govern a recuperar la Comissió de Festa Major, aprovada el 2016, de forma que s'incideixi més en el programa d'activitats i l'organització de la festa.

Pel que fa a les propostes, l'AUP insta a "encetar un debat polític i ciutadà sobre dies i horaris que permeti assegurar una bona convivència entre la festa i el descans dels veïns", sobretot els primers dies, quan la festa és entre setmana i els rubinencs que treballen fora de la ciutat pateixen molèsties pel soroll. A més, afegeixen que gestionant millor els primers dies de Festa Major també es podria augmentar l'assistència a aquestes primeres activitats nocturnes.


En segon lloc, l'AUP afirma que "des de fa uns anys el pregó no s'escolta bé" i, en canvi, "el volum dels espectacles i concerts és massa alt". En aquest sentit, demanen que se solucionin els problemes de so i recorden que encara no s'ha aplicat el protocol per reduir el soroll a les festes i actes lúdics, protocol que es va aprovar anteriorment en un ple.

D'altra banda, demanen més flexibilitat a l'hora de programar activitats a la mateixa hora dins d'una mateixa zona, per poder així desenvolupar-les de manera adequada i sense encavalcar-se unes amb les altres. Pel que fa als concerts, des de l'AUP s'insta a portar a la ciutat artistes que no representin un cost tan gran com en altres ocasions. També senyalen "la falta de papereres i contenidors per tirar les deixalles, sobretot al costat de les zones de venda de menjar".


Respecte al Mercat dels anys 20, proposen assegurar la bona convivència entre les paradetes del carrer que hi ha durant la festa i les botigues que hi són tot l'any, i afirmen que "el Mercat les tapa totalment". Per últim, l'AUP també proposa "reforçar el transport públic durant la Festa Major, sobretot per la gent que ve de les urbanitzacions".
Comentaris

envia el comentari