El Policia Tutor, una de les propostes del PP de Rubí

Aquests agents estarien especialitzats en l'àmbit de prevenció i protecció del menor
Representants del PP de Rubí
Representants del PP de Rubí | N.E.

El Partit Popular de Rubí ha presentat diverses propostes que seran eixos fonamentals de cara a les pròximes eleccions municipals del mes de maig. Fa unes setmanes ja van donar a conèixer el seu projecte sobre seguretat ciutadana (vegeu notícia). Ara han presentat dues propostes: d'una banda la figura del Policia Tutor i, de l'altra, han mostrat el seu suport a la llei antiocupes.

 

La primera idea, la del Policia Tutor, consisteix en una especialització de certs agents de la Policia Local en l'àmbit del menor. De fet, aquesta proposta fa temps que es duu a terme a Eivissa amb un molt bon resultat.

 

Segons el cap de llista del PP a Rubí, Juan Jose Giner, en el moment que els responsables de Serveis Socials acaben la seva jornada laboral, els menors queden "desemparats" i seria en aquest punt on intervindrien aquests tutors policials. Els agents informarien els familiars dels menors en cas que es cometés alguna infracció.

 

Un dels agents que exerceixen de Policia Tutor a l'illa d'Eivissa és un rubinenc, Marc Piera, que fa 18 anys que viu a les Balears. A més, fa unes setmanes van viatjar a Brussel·les per presentar aquest projecte i poder impulsar-lo a altres ciutats europees. A l'illa es va començar a dur a terme l'any 2002 arran d'un conflicte en un institut i gràcies a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies s'ha implantat també a diverses ciutats de la Península.

 

Per Piera, aquesta figura és molt important de cara a la prevenció amb el menor: "moltes vegades ens oblidem de la prevenció i treballem directament quan s’ha produït la infracció i allò que més interessa és evitar que es comentin aquestes infraccions".

 

A més, l'agent assegura que cada vegada s'avança més l'edat de cometre les infraccions i, de vegades, "serveis socials no arriba a completar una intervenció adequada en protecció de la víctima i aquesta queda desemparada".

 

"Al final es fa responsables als pares sense que el menor tingui consciència d’allò que ha fet. El que pretenem és fer més responsables als menors d’aquests fets perquè si són responsables per fer-les, ho han de ser per assumir-les", afegeix el Policia Tutor, Marc Piera.

 

Mesures per a la desocupació

D'altra banda, el Partit Popular ha volgut mostrar el seu suport a la proposició de llei de la formació en l'àmbit nacional sobre l'antiocupació. Amb aquesta proposta, es pretén fer fora en menys de 24 hores els ocupes que entrin en una propietat. A més, també es vol evitar que aquestes persones es puguin empadronar al domicili que ocupin. 

 

Finalment, aquesta mesura inclouria donar potestat a les comunitats de propietaris a, en el cas que vegin perill d'ocupació a un habitatge on no visquin els seus propietaris, posar una doble porta o fins i tot tapiar l'entrada al domicili.