El PDeCAT considera que cal millorar el manteniment de les vies de la ciutat

El grup ha fet aquesta valoració en relació a les incidències registrades pels últims aiguats
Conseqüències de les precipitacions
Conseqüències de les precipitacions | Núria Escudé

 

El PDeCAT ha fet una valoració de les incidències que s'han registrat a la ciutat com a conseqüència dels últims aiguats. Si bé és cert que la formació accepta que no es podia preveure l'abast al qual han arribat les destrosses, també consideren que no serveix de res lamentar-se i que és més efectiu posar-se mans a l'obra.

 

En aquest sentit, el PDeCAT considera que la prevenció i el manteniment a les vies públiques i els parcs i jardins són fonamentals a l'hora d'intentar reduir els efectes d'un fort aiguat. Així doncs, la formació ha afirmat que la Brigada Municipal és la que s'hauria de dedicar a aquestes tasques. Jaume Buscallà ha afirmat que "es tracta de focalitzar els esforços. Si en comptes de tenir a la Brigada traient llaços grocs i cartells d'Òmnium els tens encarregant-se del manteniment de la via pública, tot anirà millor. L'error no és dels treballadors, sinó de qui els dirigeix".

 

D'altra banda, el PDeCAT també considera que hi ha equipamants municipals que requereixen un protocol de manteniment, com és el cas de les Escoles Bressol Municipals que han patit els efectes de l'aiguat.

 

Finalment, el grup demòcrata també ha criticat el que consideren un problema de comunicació d'un protocol d'emergències per part de l'Ajuntament. Si es disposés d'aquest, afirma el partit, s'evitarien problemes de mobilitat. Segons Buscallà, "No pot ser que un rubinenc s'assabenti que no pot passar per un carrer perquè està inundat per un vídeo que li arribi al mòbil. Els Mossos disposen d'un protocol molt ben fet. Si no en saben crear un de nou, que el copiïn".

 

Ivan Vila i Jaume Buscallà del PDeCAT
Ivan Vila i Jaume Buscallà del PDeCAT | Núria Escudé