Puig (PDeCAT) sobre el Nadal rubinenc: "Hi ha marge de millora"

El Partit Demòcrata afirma que fer la recepció dels Reis d'Orient a l'Escardívol perjudica els comerços de la ciutat
El portaveu del PDeCat, Víctor Puig
El portaveu del PDeCat, Víctor Puig | Cedida

ElPartit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) de Rubí ha fet aquest dimecres 10 de gener la primera roda de premsa de l'any, i ho ha fet per valorar les iniciatives que des de l'Ajuntament s'han dut a terme durant la campanya de Nadal de la ciutat. En aquest sentit, el portaveu de la formació, Víctor Puig, ha volgut "repetir un diagnòstic que fa anys que des del partit diem", el qual posa de manifest la inviabilitat de l'Escardívol per seguir acollint la recepció dels Reis d'Orient.

 

Per aquest motiu, Puig ha instat a l'Ajuntament a repensar la manera d'iniciar la cavalcada de Reis perquè actualment "provoca que entre els dies 2 i 6 de gener el principal aparcament del centre de la ciutat quedi tancat, perjudicant els comerços locals durant els dies de més intensitat comercial de l'any". En aquest sentit el portaveu ha destacat que "l'espectacularitat de la cavalcada s'hauria de centrar en el propi recorregut d'aquesta, i no tant en l'arribada de Ses Majestats", i ha proposat que l'any vinent es rebin els Reis a l'amfiteatre del Castell . Tot i això, en termes generals, ha expressat que "la cavalcada ha estat un èxit".


 

Pel que fa a la Fira de Nadal, el portaveu ha declarat que "la Fira nadalenca de la plaça Doctor Guardiet no funciona, els paradistes no recuperen la inversió que costa establir-se allà i tampoc dinamitza la zona per la resta de comerciants". En aquest sentit, ha dit que "proposem que per l'any vinent la Fira de Nadal s'instal·li a la plaça Pearson, de manera que complementi la pista de gel".

 

A més, ha afegit que "el comerç no millorarà mentre el passeig del centre de la ciutat no millori estèticament", i en aquest sentit ha criticat les jardineres instal·lades al passeig de Francesc Macià i l'avinguda Barcelona. "Demanem un esforç per millorar la imatge del centre de la ciutat, ja que és l'aparador i el principal carrer comercial de Rubí. Entenem que aquestes jardineres no responen a la millora de l'eix comercial que necessita la ciutat, i creiem que l'Ajuntament continua amb aquest tipus d'improvisacions que no ajuden".


 

Per últim, Puig ha volgut denunciar que la regidoria de comerç de l'Ajuntament "hagi reduït en un 50% el personal del departament comercial", causant, entre altres, "que aquest any no s'hagin pagat les subvencions al juny, sinó al novembre, provocant que no s'hagi fet el concurs d'aparadors". A més, ha afirmat que "la política comercial de l'Ajuntament empitjora cada any, en lloc d'anar millorant durant la legislatura". "Hi ha marge de millora", ha conclòs en relació a com s'ha desenvolupat la campanya nadalenca.
Comentaris

envia el comentari