Pacte de govern entre En Comú Podem i PSC a Rubí

L’acord permet aprovar el cartipàs municipal i el règim de retribucions
De dreta a esquerra, Moisés Rodríguez, Ana María Martínez, Ànnia Garcia i Andrés Medrano
De dreta a esquerra, Moisés Rodríguez, Ana María Martínez, Ànnia Garcia i Andrés Medrano | Redacció

Ahir a les 18 h es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament de Rubí l’acord de govern entre En Comú Podem i el PSC, que s'inicia amb l’aprovació del cartipàs municipal i el règim de retribucions.

 

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha valorat positivament aquest pacte de governabilitat amb els comuns i l’aprovació dels pressupostos de 2019 pels seus efectes directes “en els treballadors municipals, la ciutadania i els serveis prestats”.

 

L’alcaldessa també ha aprofitat l’ocasió per fer un breu repàs de la nova organització municipal, que ha passat de quatre a vuit àrees. “L’experiència de la legislatura anterior ens ha dit que havien de ser vuit àrees per qüestions d’agilitat”.

 

Ànnia Garcia, portaveu dels comuns a Rubí, ha assegurat que “la nostra voluntat és incidir en la política que es fa a la ciutat i compartir el nostre projecte. En el marc d’aquesta voluntat i amb el resultat de les últimes eleccions hem decidit explorar la via de l’acord amb el partit socialista”.

 

Per altra banda, Andrés Medrano, regidor d’En Comú Podem, ha declarat que aquest acord suposa “el primer pas per desbloquejar la ciutat i afavorir projectes de ciutat impulsats per En Comú Podem”.

 

En aquest sentit, l’acord entre PSC i En Comú Podem permetrà portar a terme algunes actuacions impulsades pels comuns amb un pressupost específic, com la inversió o municipalització de dues escoles bressol, reconvertir el parc de Ca n’Oriol i millorar el de Ca n’Alzamora, arreglar les instal·lacions dels pipicans o impulsar un servei de vetlladores per a alumnes amb necessitats especials.

 

Un altre dels projectes més importants que ha destacat tant l’alcaldessa com els portaveus dels comuns és la millora de les urbanitzacions amb un pressupost de 300.000 euros.

 

Medrano també ha mostrat el seu compromís d’inversió en el 2020 en matèria d’habitatge i “fer de PROURSA una eina realment útil” i en el marc del POUM, construir més ponts sobre la riera.

 

Pel que fa al règim de retribucions, que s’inclou en l’aprovació del cartipàs municipal, Ànnia Garcia ha declarat que “no és la proposta que voldríem de cartipàs, sobretot pel que fa a les retribucions però hem d’acomplir al mandat de la nostra gent, que és incidir en la política de la ciutat i en les decisions que es prenen des del govern”.

 

La proposta acordada de retribucions pel mandat 2019-2023, queda de la següent manera:

 

- Alcaldia: 72.000 euros

- Regidors amb 100% de dedicació: 60.000 euros

- Regidors amb 75% de dedicació: 45.000 euros

- Regidors amb 50% de dedicació: 35.000 euros

- Portaveus amb 63% de dedicació: 38.000 euros

- Portaveus amb 50% de dedicació: 35.000 euros

- Regidors sense dedicació: 1.000 euros per ple, 100 euros per comissió (màxim 18.000 euros l’any)

 

Pel que als càrrecs eventuals, la proposta aprovada és de:

 

- 6 eventuals a mitja jornada (25.000 euros) de designació dels grups municipals.

- 4 eventuals a jornada completa (50.000 euros) de designació del govern, que seran escollits per consens en el marc de la Junta de Govern.

 

L'alcaldessa ha justificat el nou règim de retribucions i ha assegurat que està ajustat a la taula. "Posa en valor el servei públic i dignifica la institució"