L'oposició obliga a l'Ajuntament a reobrir el punt d'informació

El Govern ha justificat el tancament per l'elevada despesa de recursos que suposava
El punt d'informació de Rubí, tancat
El punt d'informació de Rubí, tancat | DGM

 

Marxa enrere. Això és el que haurà de fer el Govern municipal, encapçalat per Ana Maria Martínez, després que l'oposició l'obligués a reobrir el punt d'informació situat a l'antiga estació. Tal com ha decidit el ple del darrer divendres, l'equipament públic haurà de tornar a aixecar la persiana gràcies als regidors d'ERC (grup impulsor), Veïns per Rubí, ICV i els dos regidors no adscrits. A cap d'ells els han convençut els arguments del regidor del Govern, Rafael Güeto, el qual ha sostingut que l'espai era "econòmicament insostenible".


 

Tal com ha recriminat a Güeto el portaveu d'ERC, Xavi Corbera, el punt d'informació servia per "conèixer i donar a conèixer la nostra ciutat". Una idea que pot funcionar (o no), "en funció de si creus o no creus, de si apostes o no apostes", li ha interpel·lat. Si més no, el membre de l'equip de Govern ha explicat que "els recursos que es destinaven allà s'han destinat a polítiques d'ocupació".

 

De fet, la idea del Govern ha incidit especialment en el fet de desenvolupar "un model diferent", tal com ha proposat el regidor del PDeCAT, Víctor Puig. A parer de Puig, a partir d'ara podrien ser els mateixos comerciants els qui actuessin com punts d'informació després de formar-los en la matèria i d'oferir-lis incentius des de l'administració, com ara una reducció de la taxa Rubí Comerç. De fet, el grup municipal convergent entén que un punt d'informació "és necessari a la ciutat", però consideren que a l'antiga estació "no feia una funció prou bona perquè no era ben bé un lloc de pas".


 

La idea de re-endreçar la promoció de la ciutat també ha sigut compartida per l'AUP. Si més no, la formació ha valorat que, "com a mínim", el punt d'informació ha de continuar obert fins al 2019 (any electoral). Per la seva banda, la regidora d'ICV, Ànnia Garcia, ha contestat a Güeto assenyalant-li que "la insostenibilitat es mesura en funció dels objectius que s'aconsegueixen", i ha deixat entreveure que la situació en la qual es trobava l'equipament es devia a la gestió que n'ha dut a terme l'actual equip de Govern.

 

Si bé el PP s'ha limitat a votar 'no' a la reobertura sense justificar el seu posicionament, des de C's el regidor José Abadías ha considerat que aquesta funció ja es pot suplir amb inernet. En canvi, els seus excompanys de grup municipal i ara regidors no adscrits han donat el vistiplau a la reobertura, ja que "és necessari que hi hagi un punt de referència molt més proper a la ciutat", ha assenyalat Maria Dolores Marín.

Comentaris

envia el comentari