Mor el socialista José Luis Ariño

Ocupava el número 9 en la llista del PSC de Rubí i era el gerent de l’Ajuntament
José Luis Ariño ha mort a l'edat de 55 anys
José Luis Ariño ha mort a l'edat de 55 anys | CEDIT

José Luis Ariño, el gerent de l’Ajuntament i el número 9 en la llista socialista, ha mort aquesta nit a l'edat de 55 anys a causa d’un càncer. Durant els 30 anys que ha treballat a l’entitat municipal, ha destacat per la seva capacitat de lideratge, de col·laboració i de diàleg.

 

José Luis Ariño, nascut a Barbastro el 13 de maig, era educador social i es va diplomar en Treball Social. Als seus estudis també s’afegien un Postgrau en Infància i Atenció Primària, el diplomat en Educació Social i un màster en Direcció i Gestió Pública.

 

Més enllà dels seus estudis, el 1989 va entrar a l’Ajuntament de Rubí, els primers anys en el departament de Serveis Socials i en el 1992 va passar a fer-se càrrec de la Unitat d’Inserció Laboral per a persones joves i adultes durant 11 anys. El 2003 va ser nomenat cap de Serveis Socials i dos anys més tard va convertir-se en director coordinador de l’Àmbit de Política Social i Ciutadania. Aquest càrrec l’ostentaria fins al 2015, quan va passar a ser Gerent de l’Ajuntament de Rubí.  

 

La malaltia que l’acompanyava feia anys, i amb la qual va conviure mentre exercia el seu càrrec en l’Ajuntament, va deteriorar molt la seva salut en els darrers mesos fins al punt d’haver estat hospitalitzat en l’última setmana. Els seus col·laboradors polítics i tècnics van arribar a crear un grup per mostrar el seu suport anomenat #equipariño.

 

La capella ardent s’instal·larà dissabte 11 de maig a partir de les 16:30 h al Tanatori de l’Hospitalet Gran Via, al camí de Pau Redós, 205, i la cerimònia de comiat tindrà lloc el diumenge 12 de maig a les 11:30 h en el mateix Tanatori.

 

Mostres de condol

 

Des que s’ha fet pública la notícia, hi ha hagut diverses personalitats polítiques que han mostrat el seu condol per xarxes socials. Un d'ells ha estat Xavi Corbera, candidat d'ERC a l'alcaldia de Rubí:

A més, el seu partit també ha volgut donar el condol per aquesta trista notícia:

 Els altres partits que s'han manifestat per Twitter han estat Veïns per Rubí, Junts per Rubí, En Comú Podem Rubí i AUP Rubí.