Més d'un centenar de rubinencs i rubinenques es manifesta contra 'un judici injust'

L'ANC i Òmnium han fet la convocatòria per les xarxes socials i han anunciat les properes accions
Concentració a les portes de l'Ajuntament
Concentració de repulsa al trasllat dels presos | N.E.

 

La jornada de trasllat dels presos i les preses polítiques catalanes a les presons de Madrid a l'espera dels judicis pels fets de l'1 d'octubre ha coincidit a molts pobles i ciutats catalanes amb concentracions per demanar justícia i llibertat. A Rubí, les xarxes socials van servir per fer la convocatòria de l'ANC i Òmnium a la qual han respost més d'un centenar de rubinencs i rubinenques.

 

Els representants de les dues entitats han coincidit en assenyalar la jornada com una trobada trista perquè els dirigents polítics tornaran a estar lluny a l'espera del judici que finalment serà el dia 12 de febrer. "Teníem ganes que arribés el judici que, tot i que considerem que és una farsa, servirà perquè es puguin defensar i perquè puguin explicar que no va haver-hi violència", explica Martí Pujol, president d'Òmnium a Rubí.

 

Durant l'acte, també s'ha demanat de nou una de les reivindicacions que es repeteixen sempre i és que "les qüestions polítiques s'han de resoldre amb política". Pujol ha lamentat que "no és un bon dia per la democràcia perquè després del judici podria ser que sortís una sentència que els impedís tornar en molts anys a Catalunya".

 

Per la seva banda, el coordinador local de l'ANC, Jep Quintas, ha reivindicat que les mobilitzacions al carrer continuaran tant de temps com facin falta i que estan "tossudament alçats per reivindicar que la política està judicialitzada, que votar no és cap delicte i que es tracta d'un tema de salut democràtica". 

 

Les dues entitats treballaran de manera conjunta en totes aquestes mobilitzacions i reivindicacions al carrer mentre duri el judici i han anunciat a la ciutadania que estigui pendent de les xarxes socials perquè es preveuen manifestacions a Barcelona aquest mes de febrer i Madrid al març. 

 

A més, el dia 11 d'aquest mes, Òmnium començarà a repartir uns diaris editats per ells a les portes de les estacions de trens i metros amb la idea que amb aquest judici "ens jutgen a tots i totes". També començaran una campanya al carrer per informar a tota la ciutadania sobre aquest fet.

 

Un centenar de persones a les portes de l'Ajuntament
Un centenar de persones es concentra a les portes de l'Ajuntament | N.E.