Més d'un centenar de persones es concentra per la fi del judici als presos polítics

Des de l'ANC, estan intentant organitzar un autobús per assistir a la manifestació a Estrasburg del pròxim 2 de juliol
Concentració per la fi del judici dels presos polítics
Concentració per la fi del judici dels presos polítics | N.E.

 

El dia del final del judici als presos polítics catalans, s'han organitzat diferents concentracions a ciutats catalanes, entre elles a Rubí, on més d'un centenar de persones s'han trobat a les portes de l'Ajuntament per mostrar el seu rebuig cap a aquest procediment judicial. 

 

Durant l'acte, s'ha llegit un comunicat elaborat de manera conjunta des de l'ANC i Òmnium. A Rubí, el responsable de la lectura ha estat el coordinador local de l'Assemblea Nacional catalana, Jep Quintas. Al text s'assenyalava "la injustícia d'aquest judici que no hauria d'haver començat mai" i on es reivindicava "la desobediència pacífica de l'1 d'octubre, fets dels quals no ens penedim i que tornaríem a fer les vegades que fossin necessàries".

 

"L'estat espanyol no vol justícia, vol venjança i tornarem al carrer per denunciar la vulneració dels drets fonamentals, ja que som ciutadans crítics i reaccionem davant la repressió i l'atac a la democràcia que suposa aquest judici. Perquè votar no és delicte i la llibertat d'expressió no pot ser mai jutjada ni condemnada", continuava el manifest llegit.

 

Un dels problemes de la resolució d'aquest judici, segons el text, és que "si la sentència no és absolutòria, crearà jurisprudència". Segons Quintas, la solució vindrà d'Europa: "Fins ara Europa ha valorat de manera molt diferent les causes que no pas el tribunal espanyol, els tribunals europeus no han vist cap delicte i esperem que això arribarà per aquí".

 

La voluntat ha estat que el manifest d'aquesta convocatòria fos el més ampli possible i que, encara que s'hagués planificat la trobada a Barcelona, aquells rubinencs i rubinenques que així ho dessitgessin poguessin concentrar-se també a Rubí. "Creiem que d'alguna manera haurem de recuperar la unitat, que els ciutadans puguem captar que tots anem a una i que podem reconstruir l'esperit democràtic de poder qüestionar-nos sobre el nostre futur i que aquest esperit democràtic que es va aconseguir a través de la unitat, molts pensem que és l'única via per poder plantar cara a l'estat", ha explicat el coordinador de l'ANC.

 

A la trobada s'han anunciat dues noves cites. D'una banda, diumenge, 16 de juny, a les 20 h la trobada mensual a les portes de l'Ajuntament que reclama la llibertat dels presos polítics catalans. D'altra banda, el dia 2 de juliol s'ha convocat una manifestació a Estrasburg per la qual des de l'ANC de Rubí s'està intentant organitzar un autobús per la ciutadania que vulgui anar-hi.