L'espai públic en l'última trobada del cicle 'Pensar Rubí' d'En Comú Podem

Les trobades han servit per recollir propostes de cara a l'elaboració del seu programa electoral
Trobada del cicle Pensar Rubí
Trobada del cicle Pensar Rubí d'En Comú Podem | N.E.

 

El cicle de trobades d'En Comú Podem 'Pensar Rubí' ha posat el seu punt final amb l'espai públic de la ciutat com a centre del debat. Recordem que aquestes reunions obertes a tota la ciutadania, han servit a la formació per recollir propostes de cara a l'elaboració del programa electoral per a les municipals del mes de maig.

 

En aquesta ocasió, i amb la temàtica que estava prevista, els ponents han estat Jordi Verdú i Ismael Blanco, membres del Col·lectiu Rubí Espai Comú. La idea era fer una diagnosi de quin és l'estat actual de la ciutat en aquests aspectes i intentar fer la part positiva de propostes. De fet, precisament aquest era l'objectiu del Col·lectiu quan es va crear: posar a l'agenda del debat polític de la ciutat l'espai públic.

 

Segons Jordi Verdú, "l'espai públic és un tema molt transversal i que afecta molts aspectes diferenciats de la ciutat com la mobilitat, el comerç, els equipaments o l'educació i, per tant, s'ha de tractar amb aquesta transversalitat". A més, segons Verdú, unes bones polítiques en espai públic poden afavorir també les polítiques socials.

 

Per la seva banda, Ismael Blanco ha afirmat "que tenim un espai públic escàs, poc generós, poc amable amb la gent en general". I ha afegit que "l’espai públic és un element molt important per la qualitat de vida de la gent, pel benestar personal, per la cohesió social i una ciutat com Rubí s’hauria de preocupar molt de tenir un espai públic de qualitat".

 

D'entre les solucions aportades es troben la planificació del model de mobilitat que necessita la ciutat i la recuperació d'espais abandonats com el Casino o la Torre Salduba, entre altres. Verdú ha afirmat que "el problema és que el que necessita la millora de l'espai públic són polítiques de ser valent".