L'AUP aposta per una negociació conjunta dels pressupostos per al 2019

Les propostes de la formació alternativa es basen en mocions ja aprovades en ple
L'AUP durant la presentació de la seva proposta per als pressupostos
L'AUP durant la presentació de la seva proposta per als pressupostos | N.E.

 

L'Alternativa d'Unitat Popular ha fet la seva valoració de la proposta de pressupostos municipals entregada per l'Equip de Govern. Per la formació alternativa, aquestes xifres s'haurien de debatre conjuntament entre tots els partits polítics per tal d'arribar a un major consens possible. A més, segons afirma el regidor d'Alternativa, Jordi Muntan, "aquest pressupost afectarà directament el partit que guanyi les pròximes eleccions municipals i, per tant, seria bo consensuar-los entre tots".

 

Per aquest motiu, el grup de l'AUP ha afirmat que no farà negociacions bilaterals amb l'Equip de Govern sinó que, simplement, entregaran "les seves propostes i ells faran el que voldran com han fet fins ara". Les propostes que fa l'AUP de millora del pressupost municipal presentat als grups de l'oposició es basen en mocions que ja s'han aprovat per ple però que encara no s'han dut a terme. 

 

En aquest sentit, Alternativa ja fa temps que reivindica que la proposta de pressupostos estigui lligada a la de les ordenances fiscals per tal de "no fer propostes fora de context". Davant la negativa de la negociació de 'AUP amb l'Equip de Govern de les propostes realitzades, el seu regidor Aitor Sánchez, ha afirmat que "seria una negociació si es fes amb temps i amb tota la informació necessària".

 

Les propostes d'Alternativa passen pel foment de l'habitatge públic, potenciar les inversions a les urbanitzacions, el Pla Integral de restauració d'equipaments municipals en desús, potenciar la mobilitat sostenible, ampliar la passera dels Ferrocarrils que va a Can Fatjó, sancionar els camions de més de 12 metres que passen pel camí d'Ullastrell, entre moltes altres. Totes elles, recorden, mocions aprovades en ple i que encara no han obtingut resposta per part del Consistori.

 

Finalment, el grup municipal de l'AUP ha sentenciat que "si no saben d'on treure els diners per fer tot el que necessita la ciutat, que aturin el projecte del Parc de ca n'Oriol, que no és ni una necessitat ni una demanda, i d'allà podran treure els diners".