L'ANC donarà suport a totes les candidatures independentistes

L'Assemblea ha volgut reivindicar els seus principis de transversalitat
Membres del secretariat de l'ANC
Membres del secretariat de l'ANC | N.E.

 

 

L'Assemblea Nacional Catalana es defineix com una organització de la societat civil estrictament independent dels partits i l’administració. I en aquest sentit, els membres del secretariat de Rubí, han volgut deixar clar que ni es presenten a les eleccions municipals ni donen suport específic a cap partit polític sinó que en donaran a totes les formacions independentistes.

 

Durant l'estiu de l'any passat, l'ANC va iniciar les consultes per plantejar una llista unitària dels partits independentistes per tal de garantir una alcaldia republicana a Rubí. Es va organitzar un debat al Castell amb els tres partits partidaris de la República Catalana i el resultat va ser que no hi havia voluntat de dur a terme aquesta candidatura única (vegeu notícia). En aquest punt és quan s'inicia el procés de Primàries Rubí, a la recerca d'aquells votants que sí buscaven la unitat. 

 

Jep Quintas, de l'ANC, assegura que "mai hem interlocutat com a Primàries, on hi ha gent de la nostra organització i gent que no ho és". En aquest sentit, l'assemblea ha afirmat que tot i que en un principi impulsessin el procés de Primàries, ells es mantenen fidels als seus principis fundacionals de transversalitat.

 

L'objectiu de l'ANC, segons Quintas, és "un estat en forma de República i per aconseguir-ho calen ajuntaments independentistes". I afegeix que "l'objectiu era aconseguir la unitat però totes les formacions polítiques mereixen el mateix respecte".