JxRubí presenta les seves propostes per habitatge

La iniciativa passaria per l'adquisició per part de l'Ajuntament d'aquells edificis a mig construir o que les obres han quedat aturades
Un exemple d'obra inacabada a la ciutat
Un exemple d'obra inacabada a la ciutat | N.E.

Des de Junts per Rubí són conscients de la manca d'habitatge que hi ha a la ciutat tant per compra com per lloguer i amb especial dificultat per accedir-hi dels joves. És per aquest motiu que una de les seves propostes incideix directament en aquest sentit.

 

JxRubí ha constatat que a la ciutat hi ha molts edificis que estan buits, a mig construir o sense acabar d'enllestits del tot. La formació proposa que l'Ajuntament exerceixi el dret al tanteig o adquisició preferent d'aquests blocs. Segons el partit, molts d'aquests edificis ja pertanyen al SAREB o a entitats financeres i "un edifici que ja està inicialment construït fa que el 30% del seu cost ja estigui utilitzat i ja és més econòmic", afirma el cap de llista de Junts per Rubí, Jaume Buscallà.

 

Pel partit independentista, aquesta opció seria molt més econòmica que fer noves construccions i ajudaria a resoldre el problema de l'habitatge a Rubí. Segons la proposta de JxRubí, aquests edificis anirien destinats a persones menors de 35 anys, que en fes més de 5 que viuen a Rubí, que no tinguin cap altre habitatge, que aquest sigui el primer que adquireixen i que tinguin problemes per accedir al mercat hipotecari. 

 

La formació també considera que l'Ajuntament podria negociar amb les entitats financeres perquè les condicions fossin molt diferents, en el cas que els usuaris optessin per la compra. Per Buscallà, "si l’Ajuntament fa aquest pas de vehicular tots aquests edificis i posar-los en el mercat, solucionem els problemes d’habitatge de la ciutat".

 

Segons el partit, amb aquesta mesura no només es resoldria el problema de la manca d'habitatge a la ciutat, sinó que també milloraria l'estètica de l'espai públic i s'ampliaria la seguretat evitant situacions d'incivisme als edificis buits.