Juan José Giner, Partit Popular: "M'agradaria tornar al Rubí de quan era petit"

El candidat del PP es presenta com la millor opció per resoldre els problemes dels rubinencs i rubinenques
Juan José Giner és el candidat del Partit Popular
Juan José Giner és el candidat del Partit Popular | N.E.

Juan José Giner és el candidat a l'alcaldia pel Partit Popular en aquestes eleccions municipals del mes de maig. L'equip de campanya confia a tornar a entrar a l'Ajuntament amb aquest cap de llista, un rubinenc conegut pels seus negocis familiars.

 

Per què haurien de votar els rubinencs i rubinenques el Partit Popular?

Perquè sóc el millor candidat. Sóc una persona de Rubí, fill de Rubí i em considero que conec la ciutat, per resoldre els problemes i en benefici del ciutadà rubinenc.

 

Creus que el vot de la dreta està disgregat en aquestes eleccions?

Sí però igual que li passa a l’esquerra que crec que fins i tot el seu problema és més gran.

 

Què creus que farà al votant de dretes decantar-se pel PP?

Ja sabem que entre Ciutadans i Partit Popular el vot va molt paral·lel als candidats pel que fa a les eleccions generals. Pot haver-hi un tant per cent que voti per la persona, perquè sigui conegut o perquè et generi més confiança o tinguis més empatia o tinguis un programa electoral que encaixi amb aquells votants que estiguin dubtosos de cap a on dirigir el seu vot.

 

En aquest sentit, fins a quin punt creus que influiran els resultats de les generals a les municipals?

Aquí s’uneixen diversos factors perquè la dreta és la primera vegada que s’ha fragmentat, o la centredreta, tot i que no sé com definir-ho perquè Ciutadans sempre s’ha definit com un partit socialdemòcrata, ara sembla que comença a girar cap al liberalisme. No ho sé com estan definits perquè ja saps que pacten amb uns o pacten amb altres. I després tenim a VOX que és un populisme totalment d’extrema dreta. No sé com repercutirà de cara a eleccions municipals, tampoc hi ha experiència però allò que ha de tenir clar el votant rubinenc és que votar a les forces de dreta o centredreta, votar-les a les tres, no ha servit de res. Crec que hauria d’haver-hi un vot de rectificació i votar el Partit Popular.

 

Us heu plantejat un possible pacte postelectoral Cs, VOX, PP?

No. Ni Cs, VOX, PP. Ni PSC, Cs, PP, tampoc. A més jo crec que és una pregunta que l’hauries de fer als altres candidats perquè guanyaré jo.

 

Imagino que l’objectiu és aconseguir l’alcaldia o, com a mínim, tornar a l’Ajuntament

Com a mínim obtenir representació però més que representació tenir una oposició responsable i constructiva com havien tingut Armando, Rafa i Mónica.

 

Quin creus que és el principal problema que hi ha a la ciutat?

El principal problema és deixadesa als carrers, als barris, seguretat ciutadana, atenció a les persones també, Serveis Socials, hi ha moltes queixes.

 

En què us heu basat a l’hora d’elaborar el programa?

A partir de l’experiència perquè sóc una persona que tinc un negoci, ja saps que estem des de 1970, ja ho vaig heretar del meu pare, i la gent que ens comenta els problemes que té. A més, també a força de trepitjar entitats, les que ens han obert les portes, perquè tampoc han estat totes.

 

Què és el que més t’agrada de Rubí?

Et diré el que més m’agradaria. M’agradaria tornar al Rubí de quan jo era petit, tornar a ser un poble acollidor, que no era bonic, però era un poble on tots ens coneixíem, que hi havia tranquil·litat, seguretat ciutadana, que treies la cadira al carrer a ‘petar la fresca’. Entre veïns ens ajudàvem i això és el que trobo a faltar de Rubí.

 

Què creus que hauria de tenir l’alcalde o alcaldessa de Rubí?

Primer de tot proximitat amb els ciutadans, treballar per la ciutat i empatia.

 

Què et va animar a iniciar-te a la política?

Des de petit m’agradava i fins i tot amb el meu pare havia anat a mítings amb ell i el meu pare i Armando Querol havien tingut vincles professionals i d’allà va derivar a què conegués a la Mónica i un dia em va proposar entrar a la junta local. Això va ser l’any 2010, per motius professionals al principi només a actes puntuals, però a poc a poc em va agradant. El mandat anterior, durant dos anys, ja vaig ser responsable d’acció política i després el salt a la candidatura va ser, a banda del suport de la militància i la junta, es necessitava un perfil conegut com el meu perquè la situació és crítica, no ens enganyem.

 

Et plantejaries fer política supramunicipal?

No. M’estimo Rubí i vull estar a Rubí que és on hi tinc el meu negoci i la meva família.

 

A les entrevistes hem demanat als candidats que triessin una ubicació de Rubí i en justifiquessin l'elecció. El Partit Popular ha triat la plaça Figueres: