ICV fa les seves propostes als Pressupostos Municipals de 2019

L'habitatge social, Rubí Brilla o les polítiques d'igualtat són algunes de les seves prioritats
Pau Navarro i Ànnia Garcia, regidors d'ICV
Pau Navarro i Ànnia Garcia, regidors d'ICV | Núria Escudé

 

ICV ha tingut un primer contacte amb la proposta de pressupostos municipals de l'Equip de Govern per al 2019. Sense entrar en una primera valoració perquè consideren que els manquen dades per poder fer-ho, ja han presentat les seves propostes de millora. Aquestes, formen part de les línies d'actuació que des d'ICV consideren fonamentals per a la política municipal.

 

Un dels principals eixos és el de l'habitatge. Per aquest motiu, des d'Iniciativa consideren que aquesta partida hauria d'augmentar en un milió d'euros que s'hauria de reflectir en un canvi de gestió de les polítiques d'habitatge. Això s'hauria de fer convertint a l'Ajuntament en un veritable agent dels immobles públics per tal de garantir el dret a habitatge de tots els rubinencs i rubinenques però no des d'un vessant pal·liatiu. En aquest sentit, caldria comprar pisos per fer-ne lloguers públics i ocupar-se dels que estan buits a la ciutat. Pel que fa a la rehabilitació dels pisos que així ho requereixin, des d'ICV consideren que s'hauria de fer des d'una empresa pública i que, alhora, creï una línia ocupacional per afegir-li el vessant social.

 

Un altre dels projectes que consideren fonamentals per la ciutat és el Rubí Brilla. Des d'ICV consideren que una iniciativa que va començar com a pionera, com a model d'èxit a la comarca i que feia la feina molt ben feta ha anat perdent embranzida amb els anys i ha deixat de ser referent. El que proposa el partit és retornar al mateix Pla Director de Rubí Brilla i dur-lo a terme. En aquest sentit, es proposa dotar econòmicament el projecte per tal de fer una diagnosi energètica. Així mateix també s'incideix en la necessitat d'aconseguir l'autoabastiment energètic de tots els edificis públics així com tots els edificis de nova construcció.

 

Pel que fa a la partida d'igualtat, ICV la considera insuficient i que no respon a quina és l'acció i el full de ruta a seguir per aconseguir acabar amb la desigualtat. 

 

En referència a les urbanitzacions, un altre dels temes que preocupa a Iniciativa, només hi han trobat una partida dins de l'apartat de pavimentació i obres públiques però també consideren que s'hauria de detallar quin seria l'impacte a les urbanitzacions, ja que consideren que les necessitats són diferents de les del nucli. 

 

D'altra banda, ICV també demanarà que s'executi la partida prevista per la retirada de les Línies d'Alta Tensió de Can Fatjó que correspon a l'Ajuntament de Rubí. També reclamarà el compliment de la moció sobre estudi de municipalització de la contractació, el que significa que abans de fer una nova contractació es faci un estudi.