Iceta (PSC): "Pactaré amb aquells que no siguin immobilistes ni independentistes"

El líder del PSC ha assistit a la celebració del Dia de la Constitució a Rubí
El socialista Miquel Iceta ha visitat Rubí durant l'acte de celebració del Dia de la Constitució
El socialista Miquel Iceta ha visitat Rubí durant l'acte de celebració del Dia de la Constitució | Àlex Zafra

Rubí ha estat per segon any consecutiu l'únic municipi català que ha celebrat amb un acte institucional el Dia de la Constitució. Al voltant de les 10.30 h d'aquest dimecres més d'un centenar de persones s'han aplegat a la plaça de la Constitució de la ciutat per assistir ala lectura de diversos articles de la Carta Magna per part dels regidors i regidores de l'Ajuntament que hi han volgut participar. A part de l'alcaldessa, del seu equip de govern del PSC i de diversos regidors del PP i C's,a l'acte hi han assistit també els diputats i candidats per a leseleccions del 21 de desembre Miquel Iceta i Sonia Sierra. 


 

Pel que fa al socialista, ha destacat la forma en que Rubí "celebra de forma cívica i participativa el Dia de la Constitució", i ha aprofitat per recordar que la Carta Magna "simbolitza els 39 anys més pròspers de la història d'Espanya". Iceta però també ha manifestat la seva intenció"d'impulsar un procés de reforma que l'actualitzi i la posi al dia per donar resposta als reptes de la convivència i del model territorial". També ha apuntat que l'any que ve es compleixen 40 anys de la seva aprovació i que"seria un magnífic any per impulsar una reforma d'aquelles coses que no funcionen", i ha posat com a exemple la Constitució d'Alemanya, que ha estat retocada en nombroses ocasions. El líder del PSC ha dit que "volem tres coses a la Constitució: drets socials, la reforma territorial i una millora del funcionament del sistema polític per dotar-lo de més democràcia".


 

Pel que fa a futurs pactes de govern, Iceta ha afirmat que"no faré president ni vicepresident a cap candidat independentista" , i ha apuntat que la seva intenció és pactar"amb aquells partits que no siguin independentistes ni immobilistes, amb els que es pugui aconseguir un major autogovern i finançament per Catalunya". En aquest sentit, ha dit que per assolir aquests objectius "la millor proposta és la del PSC". El termini per aconseguir-ho, però, ha apuntat que "serà llarg", ja que"farà falta un gran consens entre les formacions polítiques".

 

Arran d'una possible situació en la qual  el 21-D els partits catalans obtenen uns resultats ajustats i no s'aconsegueix formar govern, Iceta ha afirmat que no contempla convocar unes segones eleccions. Destaca que segons les xifres del CIS "hi ha prop d'un milió de persones que encara no té decidit el seu vot", fet que pot ser decisiu per decantar la balança. "No podem donar per bones les enquestes mentre hi ha un nivell tan alt d'indecisos".


 

Davant del fet que el programa del PSC no busqui incloure independentistes entre els seus electors, el socialista s'ha mostrat convençut que "molts votants independentistes també comparteixen el desig d'un millor finançament i autogovern per Catalunya".

 

 
Comentaris
Maria
Venir a fer un míting amb pressupostos municipals! Perfecte senyor Iceta. Aquesta és la política que volem desterrar el qui pensem que aquesta constitució no té reforma possible. Vostès han decidit qui són els bons i als demés ni aigua. Una alcaldessa que no ha dubtat a pagar 40.000 € a un trànsfuga per governar tampoc tindrà gaires manies a fer servir els diners de tots per fer actes electorals disfressats d' actes institucionals.
Quin personatge més penós!
I amb tu qui voldrà pactar?? ... només els franquistes, els feixistes.
L Espadaler de jove brandava una estelada
Si si, la de l'estel roig, i celebrava devant del parlament de Vílnius la independència de Lituània. Amb aquests t'apuntes Iceta?
Ex
És a dir, no pactare ni amb mi mateix!
Cartanya
Ostres i qui son aquest???? Tots els del 155 sou immobilistes, i els que no ho son, resulta que son independentistes. Iceta qui son aquest . . . . . a no nia; pero alguna cosa tenies que dir!! a clar OK.
Josep
Que balli, que balli, com l os dels gitanos i la pandereta.
Elisa
Dit de una altra manera... pactaries amb el diable per cinc minuts de gloria...fas fàstic!!
Inde
Es decir con nadie
JordiP
O sigui que només vols pactar amb bons ballarins, oi, Miquel?
Fart-de-murgues
Es a dir miguelito, t'auto-pactaràs? i aniràs tot seguit a fer-te un auto-homenatge a la estupidesa política?
Català a Mallorca
Però en què penses pactar tu fillet? De veritat et veus com a possible president? Fes el favor va home ja està bé de fer comèdia. Entregueu la S la O i la C de les vostres sigles i dissolveu-vos!!!
John Smith
Pactaré amb Camilo Sesto i el ballet Zoom.
jo
Ets un O botifleru
Monty
Iceta deixa ja de xuclar de la teta!!!!!

envia el comentari