'Fins que siguem lliures', el llibre de Sergi Sol sobre Junqueras es presenta a Rubí

El que va ser el seu cap de gabinet i actual amic explica com van viure la preparació de l'1-O i els dies posteriors
Presentació del llibre de Sergi Sol a l'Ateneu
Presentació del llibre de Sergi Sol a l'Ateneu | N.E.

 

Sergi Sol, el que va ser cap de gabinet d'Oriol Junqueras, al qual l'uneix una estreta amistat, ha presentat a Rubí el seu llibre 'Fins que siguem lliures'. En aquestes pàgines, s'expliquen les vivències durant la preparació de l'1-O i les setmanes posteriors. Però sobretot, el llibre explica qui és aquesta figura del republicanisme català a partir d'anècdotes i vivències compartides.

 

"Al llibre intentem explicar qui és l'Oriol però des del seu propi missatge, amb una certa alegria, ja que de cops ja n'hem tingut prou, la gent necessita ànim i escalf", explica l'autor. I afegeix que la presentació a Rubí té un valor afegit perquè Junqueras sempre diu que "la República l'aconseguirem el dia que siguem capaços de guanyar a ciutats com aquesta".

 

L'alcaldable per ERC, Xavier Corbera, s'ha mostrat orgullós d'acollir aquesta presentació i insisteix en la idea de Junqueras de fer efectiva la República pel bé de tots els rubinencs i rubinenques: "Junqueras insisteix en la necessitat de guanyar per millorar la vida dels nostres conciutadans, per donar aquesta oportunitat a la ciutat, l’oportunitat de viure en una ciutat amb aquests valors de la igualtat social, de la justícia i igualtat d’oportunitats també".

 

Segons Sergi Sol, el temps que Oriol Junqueras ha passat a la presó li ha servit per reflexionar sobre els encerts i errors de tot aquest procés i, d'aquesta manera, millorar les errades i potenciar la bona feina feta. "Una de les coses en les quals l’Oriol insisteix molt és que ell sempre diu que és demòcrata, que és republicà i que està independentista. Perquè ser independentista és una qüestió conjuntural i, de fet, es mor de ganes de deixar de ser independentista", explica Sol.

 

El llibre ja va per la sisena edició i s'ha presentat a una seixantena de localitats, l'última d'elles, Rubí.