Sànchez (AUP): "L'Ajuntament no hauria de celebrar el dia de la Constitució per prudència"

L'Alternativa d'Unitat Popular critica també que l'alcaldessa cobri dietes per part de la Diputació de Barcelona
Aitor Sánchez i Jordi Muntan han criticat l'equip de govern davant l'Ajuntament
Aitor Sánchez i Jordi Muntan han criticat l'equip de govern davant l'Ajuntament | Àlex Zafra

L'Alternativa d'Unitat Popular de Rubí ha carregat contra l'equip de govern de la ciutat, i ho ha fet arran de la celebració del dia de la Constitució programada per aquest dimecres a Rubí. Aitor Sánchez, de l'agrupació alternativa, ha afirmat que "per prudència l'Ajuntament no hauria de celebrar el dia de la Constitució", i ha relacionat l'esdeveniment com la conseqüència "d'un pacte" que el PSC i el PP van fer temps enrere quan els socialistes van fitxar el regidor trànsfuga, Sergi Garcia.

 

Sánchez ha declarat que "donat el context polític en el que ens trobem ara, amb persones empresonades o refugiades a Bèlgica, no és la celebració més oportuna que podria albergar la ciutat, encara menys en plena campanya electoral". A més, afirmen que la celebració d'aquest dimecres "només representa a una part de la població". 


 

Tot i això, des de l'AUP també manifesten que "tothom té dret a celebrar el que vulgui i cregui convenient, però sense utilitzar capital públic". Recorden que l'any passat el dia de la Constitució ja es va celebrar a Rubí i que tot i no compartir la commemoració, "no hi vam tenir cap problema". Sánchez també recorda que a part de la integritat territorial, dins la Constitució tenen cabuda altres drets que els partits unionistes no tenen tant en compte, "com el dret a la vivenda o a una educació digna". Per aquests motius, Sánchez titlla la celebració com "un acte de campanya electoral dels partits que es fan dir constitucionalistes".


 

L'agrupació ha denunciat a la Junta Electoral aquest fet i ara es troba en espera d'una resolució que aclareixi l'assumpte, tot i que des de l'AUP manifesten que"veient la sensibilitat que la Junta ha demostrat amb els llaços de color groc i les manifestacions, tenim dubtes sobre la decisió que pugui prendre".

 

D'altra banda, Jordi Muntan ha parlat sobre el nomenament de l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, com a diputada provincial de la Diputació de Barcelona, nomenament que implica que ocupi més d'un càrrec públic al mateix temps. Des de l'AUP recorden el seu compromís com a partit  alternatiu a l'acumulació de càrrecs i de salaris, i Muntan ha recordat que l'alcaldessa es va comprometre personalment a no cobrar dietes més enllà de les incloses amb el càrrec del consistori rubinenc.


 

D'aquesta manera Muntan afirma que la promesa "va ser un compromís  personal de l'alcaldessa i que, per tant, no té excusa". Des de l'agrupació animen a Ana Maria Martínez "a presentar una instància a la Diputació per renunciar públicament a aquestes dietes". Per últim, els membres del partit alternatiu conclouen que "incomplir un compromís que només depèn d'ella demostraria que no és una persona de fiar".
Comentaris

envia el comentari