En Comú Podem Rubí aposta per uns pressupostos amb perspectiva de gènere

Per la formació, el feminisme cada vegada té més incidència en la política
Representants d'En Comú Podem Rubí
Representants d'En Comú Podem Rubí | N.E.

 

Des d'En Comú Podem Rubí han presentat tot un seguit de mesures per potenciar polítiques d'igualtat i de feminisme des de l'administració local d'una manera "transversal i proactiva". En aquest sentit, des de la formació consideren que la millor via d'aplicar aquestes mesures són els pressupostos amb perspectiva de gènere.

 

Així doncs, la proposta d'En Comú Podem Rubí contempla l'avaluació de totes les partides i de l'impacte diferencial de cadascuna de les accions en homes i dones. Així doncs, també proposen la formació del personal de l'administració pública per sensibilitzar-los en aquestes polítiques de perspectiva de gènere. En aquesta línia també s'hauria de tenir en compte, segons la proposta de la formació, els serveis que l'Ajuntament subcontracta, que vindrien amb un plec tècnic amb clàusules socials per tal de no precaritzar a treballadores amb diners públics.

 

D'altra banda, també es proposa treballar des del consistori en polítiques per evitar la publicitat masclista mitjançant una ordenança i una eina que permeti la denúncia de casos concrets. Així doncs, des d'En Comú Podem proposen, per exemple, que en el concert de Los 40 Primavera Pop que passarà al maig per Rubí, no es permeti que actuïn artistes que fan de bandera del masclisme com, per exemple, David Lafuente.

 

La tercera línia en la qual incidirien aquestes polítiques de perspectiva de gènere treballaria en la conciliació a través de diferents mesures com l'augment de places de 0 a 3 anys o afavorir l'accés a aquest tipus d'educació. Segons Andrés Medrano, d'En Comú Podem Rubí "totes aquestes propostes són polítiques transversals, des dels pressupostos i contínues".

 

"Durant els últims 4 anys no hi ha cap proposta d’igualtat que hagi anat dirigida a l’arrel del problema i, per tant, a acabar amb la desigualtat entre homes i dones", assegura, Ànnia Garcia, cap de llista d'En Comú Podem Rubí i actual regidora de l'Ajuntament per ICV.

 

Sopar FemiMixte

Continuant amb la tradició iniciada des de l'espai d'ICV i represa ara per En Comú Podem Rubí, el pròxim divendres 15 de març es durà a terme el sopar FemiMixte, que al principi era només femení però que es va acabar obrint a tota la ciutadania. Aquesta trobada no la van dur a terme el 8 de març per la seva unió a la vaga de consum i de feina.

 

El sopar començarà a les 9.30 h al restaurant Cal Paco, a can Rosés, i s'ha convertit en una trobada d'àmbit comarcal amb les alcaldesses de Montcada i Santa Perpètua, Laura Campos i Isabel Garcia. 

 

A més, la trobada servirà de comiat de la segona tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, que ha anunciat que deixa la política quan arribis les eleccions municipals del mes de maig.