AUP, ICV i ERC aposten per una regularització de la plantilla municipal de forma consensuada

Per les tres formacions és essencial l'acord amb els sindicats a l'hora de tirar endavant aquest procés
Representants de l'AUP, ERC i ICV durant la roda de premsa
Representants de l'AUP, ERC i ICV durant la roda de premsa | N.E.

AUP, ICV i ERC es comprometen a tirar endavant el procés de regularització de la plantilla municipal amb el consens de totes les seccions sindicals de l'Ajuntament i assegurant els drets i deures dels i les treballadores que vulguin desenvolupar una carrera professional a l'administració pública.

 

Segons Jordi Muntan, de l'AUP, el primer ple d'aquest mandat, l'any 2015, es va assolir un compromís de totes les formacions del plenari per resoldre aquesta situació, també amb representants sindicals, "però avui dia la situació continua igual". Per Ànnia Garcia, d'ICV, "tanquem un mandat més sense haver pogut resoldre tot el procés d'ordenació i regularització de la plantilla". I afegeix que dur a terme aquest consens "és bàsic per tenir uns serveis públics de qualitat de cara a la ciutadania". Per la seva banda, Joan Puntí, d'ERC, també ha lamentat que l'estabilització de la plantilla torni a estar en el focus d'atenció a les portes d'unes eleccions municipals. El republicà ha afirmat que "feia falta que aquestes tres forces d’esquerres de Rubí ens manifestéssim públicament en el sentit que si recau en nosaltres la possibilitat de governar en aquesta ciutat, plantejarem la negociació col·lectiva amb els sindicats d’una manera molt diferent i amb una voluntat d’arribar a acords i consensos molt amples".

 

La llei indica que ha de quedar demostrat que hi ha hagut negociacions "de bona fe". Muntan afirma, però, que "l’AUP no es queda en aquesta interpretació de la llei sinó que el que creiem és que cal fer les reunions necessàries perquè és molt important arribar a un acord amb totes les seccions sindicals". I afegeix que "els treballadors no tenen per què tenir cap carnet de cap partit polític ni tenen perquè ser membres de cap llista electoral per poder desenvolupar carrera a l’Ajuntament. És en funció dels seus mèrits i sobretot de les seves motivacions". 

 

Per ICV, si no es busca el consens amb els sindicats el que s'aconsegueix és judicialitzar les relacions laborals i, per aquest motiu, Garcia afirma que "aquesta és la situació a evitar i per això el compromís que assumim no és de fer les coses, sinó de fer-les bé". Puntí, d'ERC, assenyala la importància de dur a terme aquest procés de manera correcta: "El debat, el diàleg i l’intent d’assolir aquest consens a totes les seccions sindicals de l’Ajuntament no és un tràmit sinó que és una part essencial del procés per arribar a la consolidació de la plantilla".

 

Les tres formacions han coincidit també en el fet que no cal sotmetre a plenari aquesta consolidació de la plantilla municipal de manera immediata sinó que hi ha temps fins al 31 de desembre. Per aquest motiu, Muntan considera que "hi ha marge suficient per arribar al màxim d’acord amb el màxim de seccions sindicals i si hi ha temps fins al desembre, portem 25 anys, no crec que vingui ara de tres mesos".