L'AUP demana suspendre l'acte del Dia de la Constitució de Rubí

La formació critica que sigui "l'únic municipi català que la celebra" per "imposició política"
Vicenç Radabán, Mireia Gascón, Aitor Sánchez i Jordi Muntan, de l'AUP
Vicenç Radabán, Mireia Gascón, Aitor Sánchez i Jordi Muntan, de l'AUP | LO

 

La formació Alternativa d'Unitat Popular (AUP) de Rubí ha emès un dur comunicat contra la decisió del Govern municipal de celebrar per segon any consecutiu el Dia de la Constitució de forma oficial. Si bé el grup municipal accepta que la ciutat té "sensibilitats heterogènies", critica que sigui "l'únic municipi català" que celebrarà la jornada per "imposició política", en referència al fet que hagi sigut impulsada des del Govern del PSC, "amb el suport de PP i C's".

 

"Creiem que les constitucions i les cartes magnes no estan fetes per a ser celebrades si aquestes no garanteixen els drets fonamentals", assenyalen en el comunicat, en referència al fet que els successius governs socialistes i del Partit Popular "no els han respectat i els han violat reiteradament". Una vulneració dels drets que, al seu parer, ha desembocat en una "impunitat" que "ens ho han fet passar com una normalitat".


 

Sota el seu punt de vista, la celebració del Dia de la Constitució és "una provocació i una burla a una gran part de la ciutadania de Rubí", després de tenir "la màxima Institució del nostre País intervinguda i humiliada en nom d'aquesta 'Constitució". Per això reclamen la suspensió de l'acte per part de la Junta Electoral, la qual esperen que "doni l'exemple amb el que predica". A més, els components de la formació exigeixen "responsabilitat i mesura a l'equip de govern i socis necessaris (PSC, C's, PP, trànsfuga i regidors no adscrits) a atendre el principi de prudència i respecte a tota la ciutadania".


 

Una petició a l'organisme regulador dels comicis que s'emmarca en el fet que l'acte se celebri com "un flagrant cas d'instrumentalització de recursos públics, ja que qui assumirà les despeses serà l'Ajuntament i no els partits impulsors". "Ningú pot obviar que els comicis del 21D han estat imposats pels partits promotors i impulsors de l'acte (PSC, C's i PP), els quals s'autodenominen bloc constitucionalista", han afegit.
Comentaris

envia el comentari