Ana María Martínez és investida, de nou, alcaldessa de Rubí

La socialista ha estat proclamada en el ple extraordinari que s'ha dut a terme a la Biblioteca on s'ha constituït el nou Ajuntament
Ana María Martínez, proclamada alcaldessa de Rubí
Ana María Martínez, proclamada alcaldessa de Rubí | N.E.

 

La socialista Ana María Martínez ha estat escollida, de nou, alcaldessa de Rubí durant l'acte de constitució del nou Ajuntament que s'ha dut a terme a l'auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler. L'acte era a porta tancada i només hi estaven convidats representants de les diferents entitats i partits polítics de la ciutat. A la recepció de l'equipament municipal hi havia habilitat també un espai per seguir en directe l'acte, ja que s'estava retransmetent per streaming.

 

El primer pas a seguir, com en totes les sessions de constitució dels Ajuntaments, era formar la Mesa d'edat amb els regidors de més i menys edat que, en aquest cas, ha correspost a Robert Masalias, ERC, i Annabel Cuesta, PSC, respectivament. Després de prometre el càrrec de regidors aquests dos membres, ho han anat fent un a un la resta que formaran el nou mandat.

 

Un cop constituït el nou Ajuntament, s'ha procedit a l'elecció de l'alcalde o alcaldessa. Podien presentar-se els sis partits polítics que havien obtingut representació municipal. Només han presentat la seva candidatura, però, Ana María Martínez per al PSC i Xavier Corbera per ERC. La votació s'ha procedit, llavors, de manera secreta i sense cap sorpresa. Els socialistes han aconseguit 10 vots, els mateixos regidors obtinguts a les eleccions, ERC 7 vots, igual als seus regidors, i la resta de vots han estat en blanc. El president de la Mesa d'Edat ha procedit a proclamar alcaldessa a Ana María Martínez, qui ha passat a presidir la sessió i s'han iniciat els primers discursos de les formacions.

 

Bons propòsits per al nou mandat

Betlem Cañizar, de l'AUP, ha afirmat que faran una oposició propositiva i que fiscalitzaran l'acció de govern acollint les demandes i necessitats de Rubí. Per la formació assembleària, "la política de la institució hauria de ser una extensió de la que es fa a tot arreu i no hauria d'estar tancada a les institucions". Segons Cañizar, "aquesta política és la que genera rebuig entre la societat que es tradueix en abstenció a les urnes". 

 

Toni Garcia, de VR, ha agraït a les persones que han confiat en la candidatura veïnal que, considera, continuen sent el futur del municipalisme. Després de fer un recorregut pels grans reptes de ciutat pendents, com la regularització de la plantilla municipal, el POUM o els abocadors, entre d'altres, Garcia ha demanat que les noves decisions que es prenguin en el pròxim mandat que tot just comença comptin amb grans processos participatius.

 

Roberto Martín, de Cs, ha demanat que aquest nou mandat sigui el del diàleg, de la mà estesa i del respecte. El responsable de la formació taronja ha demanat que s'accentuïn els punts d'unió de tots els partits per tal de resoldre de manera efectiva les demandes ciutadanes: "Si deixem de banda diferències, serà molt millor per Rubí". Martín també ha demanat que la presa de decisions sorgeixi de la capacitat de diàleg i del consens entre totes les forces polítiques que formen el Ple. 

 

Ànnia Garcia, ECP, ha iniciat el seu discurs reconeixent que el resultat electoral no és el que plantejaven des de la seva formació, ja que proposaven un canvi a la ciutat, però ha insistit que "treballarem per incidir en les propostes que contemplava el nostre programa electoral". Garcia també ha afirmat que "és responsabilitat de tots i totes la millora de la ciutat amb respecte a totes les opinions" i també ha insistit en la necessitat de cercar consensos. 

 

Xavier Corbera, d'ERC, ha afirmat que la política ha de servir per millorar el dia a dia de les persones i per transformar la ciutat i que, per fer-ho, les conviccions de cada partit han d'anar per davant, ja que són aquestes les que guiaran les accions. El republicà també ha afirmat que ERC inicia una nova etapa com a principal força de l'oposició on, també, exigiran participar en tots els grans projectes de ciutat.

 

Finalment, Ana María Martínez, PSC, ha fet el seu primer discurs com a alcaldessa de la ciutat i ha afirmat que "és un honor incomparable ser l'alcaldessa de la meva ciutat". La socialista també s'ha mostrat esperançada amb el nou mandat que comença i també ha estés la mà "a tothom qui vulgui prioritzar la ciutat per sobre d'altres interessos". I ha afegit que "sabrem buscar allò que ens uneix i deixar de banda el que ens separa per millorar Rubí".

 

Nova composició de l'Ajuntament de Rubí
Nova composició de l'Ajuntament de Rubí | N.E.