Agraïments, petits retrets i bons desitjos en el Ple de comiat del mandat

Aquest dissabte, 15 de juny, tindrà lloc a la Biblioteca el Ple de constitució del nou Ajuntament
Ple de comiat del mandat 2015 - 2019
Ple de comiat del mandat 2015 - 2019 | N.E.

 

El mandat 2015 - 2019 ha arribat a la seva fi. Diversos regidors que han estat, alguns durant aquests 4 anys, d'altres només un temps determinat, ja no hi tornaran. El darrer Ple, que només tenia com a ordre del dia la ratificació de l'acta de l'última sessió ordinària, ha servit com a comiat, balanç i valoració dels últims quatre anys.

 

Els regidors que no continuaran en la pròxima constitució del plenari seran: Maria Mas (PSC), Marta Garcia (PSC), Joan Puntí (ERC), Ariadna Martín (ERC), José Abadías (Cs), Jordi Muntan (AUP), Aitor Sánchez (AUP), Albert Giménez (AUP), Víctor Puig (PDeCAT), Sergi Garcia, María Dolores Marín, José Manuel Mateo, Jonathan Cobo i Noelia Borque (regidors no adscrits).

 

Els comiats

Toni Garcia, de Veïns per Rubí, ha definit el mandat que tot just es tanca com "d'anòmal i manifestament millorable". El regidor ha agraït als seus companys de plenari durant aquests quatre anys de mandat les seves propostes per millorar la ciutat i ha acabat amb un desig: "que el mandat que comença sigui molt més bo per la ciutat que el que finalitzem".

 

Jonathan Cobo, regidor no adscrit i exmembre del Partit Popular, ha afirmat que "ha estat un honor ser regidor de l'Ajuntament i representar els rubinencs". En referència als resultats electorals per al seu antic partit, els quals han perdut la representació a l'Ajuntament, Cobo ha estat contundent: "El PP ha obtingut el que es mereixia". Finalment, el regidor ha demanat a l'alcaldessa que no s'abandoni la Constitució i que es continuï celebrant aquesta data a la ciutat com s'ha fet en els darrers anys.

 

Víctor Puig, del PDeCAT, ha fet un balanç dels seus 12 anys treballant a l'Ajuntament i també s'ha mostrat orgullós d'haver pogut treballar per la ciutadania. Per Puig, la ciutat no ha millorat massa en l'última dècada i no s'ha sabut aprofitar la bona situació econòmica que té l'Ajuntament en els darrers anys: "Si no ens haguérem fet la traveta i haguéssim treballat de manera conjunta, potser hauríem pogut aconseguir aquesta millora". El regidor també ha demanat la unitat dels demòcrates i dels catalans com a única solució possible.

 

Ànnia Garcia, regidora d'ICV, ha afirmat que "el mandat s'ha fet llarg des de l'oposició" i que "acaba amb la sensació que tot el que s'ha fet, no ha servit per res". Com a punt positiu, la regidora ha lloat la tasca duta a terme per la socialista Marta Garcia en la seva àrea, fet que ha provocat l'emoció de la responsable de Serveis a les Persones. Per la regidora d'ICV, des de l'oposició "s'han creat espais de trobada entre tots els grups que els han servit per aprendre a fer política i veure la ciutat des de la diversitat". Ànnia Garcia també ha tingut agraïments cap a Ramón Capolat i, especialment, cap a ICV, formació que deixa de tenir representació a l'Ajuntament i que, segons la regidora, "deixa a la ciutat un llegat històric amb encerts i errors".

 

Jordi Muntan, AUP, ha coincidit amb Garcia en els "espais creats com a oposició" i ha continuat amb els agraïments i amb una disculpa cap als treballadors municipals perquè no s'hagi dut a terme la regularització de la plantilla, "fet necessari i de justícia". "És un honor ser regidor de la teva ciutat i continuarem fent política des de fora, com hem fet fins ara", ha sentenciat Muntan i ha afegit un avís per als nous regidors: "Que no oblidin que l'objectiu és que això és un servei públic i que s'ha de deixar la ciutat una mica millor de com l'han trobat".

 

José Abadías, Cs, ha continuat amb els agraïments tot i que ha qualificat els últims quatre anys com un "mandat per oblidar", ja que "no hem sabut desencallar molts assumptes importants de ciutat per les nostres diferències ideològiques". Per aquest motiu el regidor ha animat els pròxims components del Ple a treballar per allò que els uneix que és la millora de la ciutat.

 

En el torn d'ERC, ha començat la intervenció Ariadna Martín, que deixa de ser regidora de l'Ajuntament, qui ha agraït la confiança dipositada per part de la formació en ella i que li ha permès ser la regidora més jove del plenari. Ha continuat Joan Puntí, que tampoc serà regidor en la pròxima legislatura i que ha animat els regidors i regidores a "no treballar des del ressentiment". Tot i això, Puntí ha assenyalat que "s'han viscut situacions d'una anomalia absoluta en aquest ple durant els últims 4 anys" i que s'ha de buscar "un treball conjunt per la millora de la ciutat". Finalment, Xavier Corbera s'ha mostrat orgullós de representar un partit amb 80 anys d'història i cap cas de corrupció. Ha definit el mandat com "tens i difícil amb el qual deixem enrere grans reptes de ciutat" però on, segons el regidor republicà, "hem fet propostes i hem controlat el que passava a l'Ajuntament, amb encerts i errors". Corbera ha adreçat elogis cap als regidors Víctor Puig, els membres de l'AUP, els seus companys durant aquests quatre anys Joan Puntí i Ariadna Martín, i cap a la socialista Marta Garcia, de qui ha dit "que és un exemple cap a la resta de regidors i regidores per la seva capacitat d'escoltar i dialogar".

 

El portaveu del PSC, Rafael Güeto, ha afirmat que "la lectura política del mandat la van fer els ciutadans a les eleccions del 26 de maig" i que "demostra la gran diferència entre el que passa al Ple i el que passa en realitat a la ciutat". Güeto ha agraït la dedicació dels regidors en aquests anys "difícils i complicats on han intentat posar el millor d'ells mateixos". El socialista ha lloat la tasca duta a terme per Maria Mas, "com un referent del socialisme rubinenc, amb rigor, seriositat i professionalitat i que marxa per la porta gran de l'Ajuntament. Per la seva banda, de Marta Garcia ha assenyalat la gran tasca que ha fet a la seva àrea durant aquest mandat. 

 

Finalment, Ana María Martínez ha agraït a tots els càrrecs electes com a representants de la ciutadania la seva feina feta durant aquests quatre anys. L'actual alcaldessa en funcions s'ha emocionat en parlar del projecte socialista per al pròxim mandat en recordar el recentment difunt José Luís Ariño: "Era un projecte compartit amb ell i ho faré per ell". Martínez ha sentenciat que "tot és millorable però han estat quatre anys de feina molt intensa que han fet que la ciutat també millori".

 

Dissabte, 15 de juny, tindrà lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler l'acte de constitució del nou Ajuntament que governarà la ciutat durant els pròxims quatre anys. Tot i que l'acte serà tancat als representants polítics i mitjans de comunicació, està prevista la instal·lació d'unes pantalles a la recepció de l'equipament municipal per tal que la ciutadania pugui seguir aquest acte.