10 candidatures es presenten a les eleccions municipals a Rubí

VOX i Rubí Republicana - Primàries Catalunya són les novetats d'aquests comicis
Paperetes de les eleccions de 2015
Paperetes de les eleccions de 2015 | Cedit

 

El dia 26 de maig, els rubinencs i rubinenques estan cridats a les urnes per decidir qui governarà l'Ajuntament durant els pròxims 4 anys: són les eleccions municipals. El Butlletí Oficial de la Diputació de Barcelona ha publicat la llista definitiva de les candidatures entre les quals podran triar els ciutadans que acudeixin a les urnes. La majoria de grups ja han fet les seves presentacions de campanya i es coneixen els noms de les persones que encapçalen les llistes. La majoria de partits, a més, ja s'havien presentat als anteriors comicis. 

 

Novetats

Un dels partits que es presenta per primera vegada a Rubí és la candidatura de Rubí Republicana - Primàries Catalunya, del qual s'ha anat fent el seguiment de tot el procés de primàries i selecció dels candidats que conformen la llista. (Vegeu notícia candidats).

 

L'altra novetat, però, ha estat la presentació de la candidatura de VOX. Tot i que per les xarxes socials es rumorejava que aquest partit es presentaria a Rubí, no ha estat fins a la publicació dels llistats que s'ha fet de manera oficial aquesta confirmació.

 

Partits i candidats

Així doncs, les 10 llistes de les quals sortirà el pròxim alcalde o alcaldessa de la ciutat són les següents (l'ordre de les candidatures és el publicat per la Diputació de Barcelona):

 

- Vecinos por Rubí - Veïns per Rubí. Candidat: Antoni García(Vegeu notícia presentació candidatura)

 

Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés. Candidata: Ana María Martínez (Vegeu notícia presentació candidatura)

 

- Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal. Candidat: Xavier Corbera (Vegeu notícia presentació candidatura)

 

- Ciudadanos - Partido de la Ciudadania. Candidat: Roberto Martín (No s'ha fet presentació de la candidatura fins al moment de publicar la notícia)

 

- Rubí Republicana - Primàries Catalunya. Candidat: Lluís Roset (Vegeu notícia presentació candidatura)

 

- En Comú Podem Rubí - En Comú Guanyem. Candidata: Ànnia Garcia (Vegeu notícia presentació candidatura)

 

- Partido Popular. Candidat: Juan José Giner (Vegeu notícia presentació candidatura)

 

- Alternativa d'Unitat Popular - Alternativa Municipalista. Candidata: Betlem Cañizar (Vegeu notícia presentació candidatura)

 

- Junts per Rubí. Candidat: Jaume Buscallà (Vegeu notícia presentació candidatura)

 

- VOX. Candidata: Vanessa Garrido (La formació va fer la presentació de la candidatura a la Feria de Abril de Barcelona)