Xavier Corbera: "Cal un pacte de ciutat i un compromís amb la ciutadania"

L'alcaldable de Rubí d'ERC, Xavier Corbera, ha parlat sobre el canvi que necessita la ciutat de Rubí per donar-li vida
Xavier Corbera a la xerrada
Xavier Corbera a la xerrada | AINHOA SANTIN

"Ens adormim" ha afirmat Xavier Corbera, membre d'Esquerra Republicana i professor d'anglès, en una xerrada per presentar la seva candidatura. Corbera es presentarà a les Eleccions Municipals de 2019 per optar a ocupar el lloc d'alcalde de la ciutat de Rubí.

 

Corbera i el seu equip ha organitzat la xerrada 'Desperta, Rubí!' per presentar quin és la seva visió de l'estat de la ciutat de Rubí; "on som, on i com volem arribar ". L'acte ha anat dirigit a proposar peticions que la ciutat pot assumir per tornar-li la llum que li manca. "Cal fer una ciutat emfatitzant  pels més grans i pels més petits. El nostre partit coneix la casa per dins i comptem amb una trajectòria molt llarga". 


 

'Desperta, Rubí' és un "mirar-nos al mirall" i "assumir els errors comesos per fer una ciutat de tots i per a tots". "La ciutat està adormida i no ens adonem que les veïnes ens estan passant per davant i els nostres habitants marxen. Hem de fer Rubí motiu d'orgull, lloc de lluites compartides amb arrels obreres que han dignificat els barris i així ha de ser actualment".

 

Sota el lema 'Rubí, una ciutat saludable, agradable per viure-hi, eficient per treballar-hi', Corbera recorda que totes les decisions es faran pensant en la ciutat i en el conjunt de treballadors. A Rubí, hi ha més de 4.000 pisos buits, d'entre els quals hi ha 800 ocupats. "Hi ha un problema greu en l'habitatge i és prioritari fer una Oficina de l'Habitatge" aconsella l'alcaldable. Mencionant els pressupostos de l'Ajuntament, recalca que no s'aprofiten els Fons Europeus i recomana crear l'Oficina de Contractació que s'encarregui de buscar oportunitats de diners d'Europa. 


 

La diversitat és molt comuna a Rubí ja que és una ciutat on es parlen moltes llengües i un dels propòsits d'ERC és conservar i millorar la diversitat i "fer-ne bandera" per fomentar que tothom sigui partícep del canvi. De la mà, millorar la Cultura amb un projecte estratègic per a què sigui identitat de la ciutat, eina de cohesió social, ocupació, qualitat de vida i d'integració d'algunes minories. 

 

En l'educació, ERC aposta per un projecte educatiu per acabar amb la segregació social ja que hi ha la tendència a Rubí d'agrupar-se en col·lectius."Preparar els fills per viure en un entorn globalitzat convivint amb diferents ètnies i entorns. L'educació no només és a les escoles i és necessària una Oficina Municipal d'Escolarització per informar els pares sobre aquests aspectes".


 

Corbera també es va endinsar en el tema de la Joventut recordant el cas de l'Àdam i el bullying, donant importància en l'educació per evitar que els joves siguin futurs "membres de la Manada".

 

En Comerç, l'estratègia d'ERC passa per afavorir el de proximitat i a la indústria "ens hem d'igualar amb la competència global sent igual d'eficients energèticament i exigir responsabilitats socials i mediambientals".

 

Corbera recalca que Rubí és orfe en l'àmbit de les Smart City i en la necessitat d'una proposta d'aparcament intel·ligent amb aplicacions que indiquin quines zones estan disponibles per aparcar. Les urbanitzacions on viuen unes 10.000 persones reben sempre les mateixes queixes de neteja, mobilitat i manteniment. "Vam proposar un servei trimestral de neteja amb aigua però no ens vam en sortir".

 

Esquerra Republicana (ERC) sap que no es pot reconstruir una ciutat sencera a la semblança dels ideals republicans i que s'ha d'aprofitar la "riquesa ideològica" de la resta. "Ha de ser un canvi cap a una ciutat rica i plural i és necessari fer-ho de manera conjunta i nosaltres assumim les nostres responsabilitats encapçalant el canvi" sentencia Xavier. 


 

Corbera i el seu equip han afirmat que treballaran dur mitjançant el seu llibre d'estil de generar confiança i seguint els valors republicans per aconseguir les 4S: Rubí Segura, Social, Servei i Saludable. 

 

Quan ha acabat, Xavier Corbera ha insistit en què treballar de manera conjunta és la clau de l'èxit. "El futur està en les vostres mans".