S'amplien a 25 els contenidors de fracció orgànica protegits a les urbanitzacions

El mes d'octubre es va dur a terme una prova pilot que ha donat resultats satisfactoris
Tanca protectora del contenidor d'orgànica del carrer de Cabrera
Tanca protectora del contenidor d'orgànica del carrer de Cabrera | N.E.

 

A les urbanitzacions és força habitual que als matins els contenidors d'orgànica apareguin tombats i amb les restes de menjar escampades per terra. Aquest fet, la majoria de vegades, el provoquen els porcs senglars que durant la nit van fins aquests punts a la recerca de menjar.

 

Ara, però, sembla aquest fet ha arribat a la seva fi, ja que 25 contenidors d'orgànica repartits per les urbanitzacions disposen d'una protecció per evitar que els animals els tombin a terra. Aquesta iniciativa s'ha dut a terme després dels bons resultats obtinguts en un d'ells a Castellnou des del passat mes d'octubre. 

 

Recordem que la prova pilot es va ubicar entre els carrers Banyoles i Bellpuig. L'estructura en qüestió és una tanca feta amb plàstic reciclat, que no necessita manteniment, i que disposa d'una obertura perquè la ciutadania pugui accionar el pedal i obrir-ne la tapa.

 

Aquesta estructura ha estat realitzada a mida i és la primera que s’instal·la a Catalunya al voltant d’un contenidor d’orgànica per impedir que els senglars escampin les restes de menjar per terra i desplacin els contenidors al mig de la via pública. 

 

Altres intents fallits

Fa un temps, l'Ajuntament va col·locar uns suports de fusta on es fixaven aquests contenidors, però els senglars aconseguien trencar-los tot envestint aquestes estructures. Posteriorment, es van substituir els pals de fusta per altres de metàl·lics per aconseguir una major resistència, però els animals van aprendre a aixecar els contenidors per alliberar-los del suport.

 

Aquesta nova tanca sembla que ha estat l'encert necessari per protegir els contenidors de l'orgànica dels porcs senglars. De ser així, imatges com aquesta ja no es tornarien a repetir:

 

Senglars menjant als contenidors
Senglars menjant als contenidors | Arxiu