Rubí estrena un restaurant solidari amb menús saludables i a preus reduïts

El projecte, batejat amb el nom de Bon Cor, s’ha ampliat a Rubí per primera vegada amb un servei de restauració obert a tota la ciutadania on s’ofereixen menús saludables i a un preu assequible
 
El nou servei de restauració del Duet Sports oferirà menús per menjar allà mateix o per emportar
El nou servei de restauració del Duet Sports oferirà menús per menjar allà mateix o per emportar | Fundació Futur

 

Un restaurant que ofereixi un menú saludable, a bon preu i que també doni de menjar a persones en situació de vulnerabilitat? A Rubí ja existeix i està a la cafeteria del gimnàs Duet Sports. El nou establiment, on hi treballen persones amb dificultats d'inserció laboral, ofereix menjar preparat i productes frescos i de proximitat per emportar. 

 

La iniciativa, amb el nom de Bon Cor, es desenvolupa en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí, que es compromet a adquirir una quantitat diària d’aquests menús per destinar-los a persones usuàries dels serveis socials, que actualment són una vintena, tot i que es preveu que acabin sent prop de mig centenar. Aquests ciutadans, seleccionats prèviament, tenen la possibilitat de consumir-los a la mateixa cafeteria o bé d’emportar-se’ls a casa.

 

La xarxa de recursos municipals adreçats a persones amb escassa capacitat econòmica s’ha ampliat amb un nou servei de restauració impulsat per la Fundació Futur a les instal·lacions de Duet Sports, al barri del Vint-i-cinc de Setembre. Es tracta d’una cafeteria i botiga de menjars preparats a preus molt assequibles oberta a tota la ciutadania, però especialment a aquelles persones que tenen dificultats per cobrir els seus àpats diaris.

 

A l'establiment també es podran adquirir herbes aromàtiques i productes de proximitat
A l'establiment també es podran adquirir herbes aromàtiques i productes de proximitat | Fundació Futur

 

 A banda dels serveis de cafeteria i restaurant, l’establiment també ofereix un racó de venda de productes eco i de proximitat. Dins el mateix projecte, també es contempla servei de càtering i la possibilitat de llogar l’espai per a celebracions i altres trobades, cosa que referma la seva condició de servei obert a la ciutat.

 

Els horaris de la cafeteria i botiga coincideixen amb l’obertura del gimnàs: de dilluns a divendres, de 7 a 22 h; dissabtes, de 8 a 20 h (el gimnàs tanca al migdia però s’oferirà dinar igualment), i diumenges, de 9 a 16 h.

 

El projecte es fonamenta sobre la base de l’economia circular. Les persones que treballen a la cafeteria són persones de Rubí que estan en situació de risc sociolaboral per diferents motius, a qui se’ls ofereixen insercions d’un any, prèvia formació en gestió de comerç.

 

Per tant, es capacita laboralment aquestes persones i se les ajuda a inserir-se al mercat laboral ordinari. Segons Bruno López, responsable de botigues: “la idea és fer una tasca integradora. Totes les persones que treballen amb nosaltres estan fora del mercat laboral. Nosaltres les formem i des del primer dia treballen amb nosaltres, cobrant segons marca el conveni. I el que desitgem és que marxin, perquè això vol dir que han trobat feina”.

D'esquerra a dreta, Sergi López, president de la Fundació Futur, i Bruno
D'esquerra a dreta, Sergi López, president de la Fundació Bon Futur, i Bruno | Redacció

 

Aquest projecte ens sembla molt interessant. És una manera de treballar que permet que les persones amb pocs recursos siguin ateses, però sense que se’ls adjudiqui cap etiqueta. És una proposta imaginativa que combat de manera directa l’estigma que pateixen aquests rubinencs i rubinenques”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

 

En el mateix sentit s’ha expressat el president de la Fundació Futur, Sergi López, que també ha destacat el caràcter innovador del concepte healthy bar que han impulsat: “Oferim producte ecològic i de proximitat cultivat als horts que tenim a Sant Andreu de la Barca, a través dels quals oferim formació i feina a persones en risc d’exclusió social".