Rodalies anuncia inversions per millorar la connexió del Vallès amb Barcelona

Rodalies tindrà en compte que la línia R4 és la que "més creix pel flux de viatgers del Vallès"

 

UGT ha convocat cinc jornades de vaga | ACN

 

El Coordinador del Pla de Rodalies de Renfe, Pere Macias, ha anunciat que s'invertirà en la xarxa viaria que connecta el Vallès Occidental i Barcelona, especialment en la línia R4. Macias ha parlat del Pla de Rodalies 2028 en la taula de treball "Rodalies: la clau de la mobilitat metropolitana" organitzada pel Gremi de Fabricants de Sabadell i la Fundació per la Indústria a Sabadell.

  

"La línia R4 és la que creix més pel flux de viatgers del Vallès", ha afirmat Pere Macias durant la trobada. Sense especificar en quines inversions econòmiques es faran, Macias ha assegurat que des de Rodalies tenen previst efectuar millores per augmentar la capacitat i la freqüència de pas de les connexions entre el Vallès i Barcelona. En aquest sentit, Macia també ha destacat que els dos objectius en els quals treballen a nivell general de tota la xarxa és incrementar la capacitat "de 400.000 clients per dia a 600.000 l'any 2028" i "guanyar més fiabilitat per no perdre quota de mercat".

  

A més, segons expliquen des del Gremi de Fabricants, el Coordinador del Pla de Rodalies ha explicat que algunes de les actuacions que es faran en tot el sistema ferroviari de Rodalies Catalunya es basen en la reposició i manteniment de la xarxa, adquisició de 45 nous trens i renovació del parc, increment de la capacitat de connexions, actuacions a les estacions i un programa d'atenció al client.

  

Macias ha explicat les actuacions que preveu el nou Pla de Rodalies 2028 per millorar el sistema ferroviari de la marca Rodalies Catalunya: reposició i manteniment de la xarxa, adquisició de 45 nous trens i renovació del parc, increment de la capacitat de connexions, actuacions a les estacions i un programa d'atenció al client. Una d'aquestes actuacions a estacions serà a Montcada Bifurcació. Macia ha admès que es tracta d'un "coll d'ampolla" i ha anunciat que es remodelarà l'estació.