La recollida porta a porta a Rubí ajuda a millorar les xifres de reciclatge

La prova pilot que es duu a terme en els polígons industrials dobla la recollida d'envasos i incrementa la d'orgànica significativament
S'han repartit 46 contenidors verds als establiments participants en la prova pilot
S'han repartit 46 contenidors verds als establiments participants en la prova pilot | GERALT - CREATIVE COMMONS

La prova pilot de recollida 'porta a porta' a grans productors de les zones industrials de Rubí està comportant una major recollida de les fraccions dels envasos i orgànica. Així es desprèn de les dades publicades pel Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental, el qual va començar a treballar amb aquests establiments fa només sis setmanes i ja ha aconseguit la implicació dels seus responsables.

 

Tal com ha publicat l'ens, entre la primera setmana de recollida (6 de novembre) i la sisena setmana (15 de desembre) s'ha produït un increment molt significatiu en la recollida de la fracció orgànica i dels envasos que generen aquests establiments. En el cas dels envasos, s'ha passat dels 1.665 quilos recollits la primera setmana als 3.960 la sisena setmana (el 58%).


 

Si més no, val a dir que abans de començar la prova pilot, en aquestes zones no es recollien de forma separada els envasos, fet que encara suposa una millora més important, valoren des de l'organisme. Pel que fa a la fracció orgànica, s'ha passat dels 3.823 quilos als 5.901, produint-se un increment percentual del 35%.

 

Millora constant del servei

En aquest sentit, des de l'inici de la prova pilot el 6 de novembre s'han introduït millores que han permès uns majors resultats i una major implicació dels establiments participants. Pel que fa als envasos, s'han afegit 21 contenidors més per poder donar cabuda a la generació d'aquest tipus de residu. A més, s'ha ampliat a un segon dia setmanal la recollida dels envasos. També s'han incorporat 7 nous contenidors de resta i 6 d'orgànica.


 

A mitjans desembre s'ha introduït un altre canvi important: la recollida porta a porta s'ha ampliat a la fracció del vidre. Això ha permès retirar els contenidors de vidre de la via pública i s'han repartit 46 contenidors verds als establiments participants en la prova pilot.

 

Pel que fa a la recollida de paper/cartó, s'han distribuït 7 contenidors tipus gàbia de 180 cm d'alçada en 7 establiments que generen grans quantitats d'aquest tipus de residu. Les gàbies permeten dipositar el paper/cartó plegat. Aquest canvi s'ha fet a petició de determinats establiments, expliquen.

 

La prova pilot a Rubí

En el cas de Rubí s'aplica el 'porta a porta' al sector de la restauració ubicada als polígons industrials de la ciutat on la recollida selectiva es realitza per les diferents fraccions de residus en un dia concret de la setmana. La prova pilot inclou 38 grans generadors, dels quals 32 són establiments del sector de la restauració: restaurants, càterings, rostisseries... Les sis instal·lacions restants són Horts urbans, l'Unió petanca Les Torres, el Pavelló la Llana, la Masia de Can Serra, la Pista d'Atletisme i el Parc Municipal de Neteja.


  

  

 

 
Comentaris

envia el comentari