Obres de millora a l’avinguda de Barcelona i el passeig Francesc Macià

Les obres s’iniciaran aquest dilluns i comportaran diverses afectacions viàries
Les obres permetran consolidar l'illa de vianants de Rubí
Les obres permetran consolidar l'illa de vianants de Rubí | Redacció

 

 

Aquest dilluns arrencaran les obres de millora de l’avinguda de Barcelona i el passeig Francesc Macià, en el tram comprès entre el carrer General Prim i la plaça Catalunya de Rubí. Els treballs es realitzaran en diverses fases per minimitzar les molèsties en els vianants i comerços.

 

L’Ajuntament de Rubí informa que en els darrers anys s’ha treballat per consolidar l’illa de vianants de la ciutat amb l’objectiu de disposar d’un entorn urbà de qualitat, accessible, segur i sostenible. L’eix conformat per l’avinguda de Barcelona i el passeig Francesc Macià va ser el primer que es va fer accessible als vianants ara fa una dècada. Posteriorment, la zona amb prioritat de pas per als vianants s’ha anat ampliant, fins a abastar l’actual illa.

 

Durant els últims anys s’han anat fent petites millores en aquests carrers i ara, a partir de dilluns, es tornaran a asfaltar aquests dos carrers. Les obres permetran reparar les patologies que presenta tant la calçada com les voreres i eliminar aquells elements urbans obsolets i fora de servei. 

 

Hi haurà actuacions puntuals a la calçada, a l’asfaltatge i a les voreres que causaran algunes restriccions pel que fa als guals i aparcaments particulars dels trams afectats.

 

Les obres a la calçada tenen una durada prevista de 15 dies i, mentre s’executin els treballs, es preveuen les següents afectacions:

 

- Quan s’actuï al passeig  Francesc Macià entre el carrer Montserrat i plaça Catalunya no es permetrà l’accés als guals existents en aquest tram. Els vehicles que disposin d’autorització per circular per aquesta zona hauran de sortir de l’illa pel carrer Montserrat. Els vehicles comercials que hagin de fer ús de la càrrega i descàrrega hauran de sortir pel carrer Montserrat o entrar pel carrer Doctor Robert. Aquesta fase té una durada prevista de tres dies.

 

- Mentre es duguin a terme els treballs al tram entre els carrers Llobateres i Montserrat, previsiblement durant dues setmanes, no es permetrà l’accés als guals existents en aquesta zona. Les persones que disposin d’una plaça d’aparcament al tram entre el carrer Montserrat i plaça Catalunya hauran d’accedir-hi pels carrers Riera i Montserrat. Pel que fa als ciutadans autoritzats a fer ús de les places reservades per a persones amb mobilitat reduïda existents en aquest tram, caldrà que accedeixin pels carrers de Sant Miquel, Riera o Montserrat i que surtin pel carrer Nou (s’habilitarà un cul-de-sac al carrer Montserrat, amb doble sentit de circulació temporal). La càrrega i descàrrega quedarà habilitada als carrers Maximí Fornés i Pere Esmendia.

 

- Quan s’actuï a l’avinguda Barcelona entre els carrers Cervantes i Llobateres, fase que s’allargarà uns 5 dies, no es permetrà l’accés als guals existents en aquest tram. Les persones que disposin d’una plaça d’aparcament situada entre el carrer Llobateres i la plaça Catalunya hauran d’entrar per Llobateres i girar en direcció a l’avinguda Barcelona. Els vehicles comercials que provinguin del carrer Cervantes s’hauran de desviar pel carrer Cal Príncep, mentre que els que arribin per la rambleta de Joan Miró hauran de pujar pel carrer Prim. Als comerços ubicats entre els carrers Prim i Llobateres se’ls recomana fer la càrrega i descàrrega davant del restaurant Cal Gori o bé al carrer Maximí Fornés.

 

- Pel que fa a les tasques d’asfaltatge, aquestes tenen una durada prevista d’una setmana. Els treballs s’iniciaran a la confluència entre l’avinguda Barcelona i el carrer Prim i aniran avançant fins a plaça Catalunya. Les tasques començaran cada dia cap a les 11 h del matí, amb l’objectiu de no interferir en l’horari de càrrega i descàrrega matinal. Unes tanques mòbils, juntament amb persones de l’obra, aniran advertint els conductors de les diferents restriccions de trànsit temporals. En aquest cas, a diferència de les tasques d’adequació de llambordes, els treballs sí que afectaran les cruïlles. A la nit, i fins a les 11 h de l’endemà, el trànsit quedarà obert per als vehicles autoritzats.

 

- Els treballs puntuals a les voreres no comportaran talls de trànsit, tot i que, de manera puntual, algunes terrasses o entrades a comerços es podran veure afectats. Aquesta fase té una durada prevista de 15 dies.