L’Escola Montserrat de Rubí inicia la FP dual en l’àmbit sanitari

Acord amb el Grup CMI perquè els alumnes puguin fer les pràctiques remunerades en el seu centre clínic
Alumnes de cicle formatiu en l'àmbit sanitari.
Alumnes de cicle formatiu en l'àmbit sanitari. | Cedida

Els joves de Rubí que s’estiguin plantejant què fer amb el seu futur i els hi agradi el món sanitari, han de saber que a partir de setembre, l’Escola Montserrat estrena una formació professional dual de documentació i administració sanitària. Gràcies a l’acord arribat amb el Grup CMI els alumnes podran fer les pràctiques remunerades a partir del segon any en el seu centre.

 

Segons Míriam Cámara, cap d’infermeria i professora d’aquest cicle formatiu de grau superior a l’Escola Montserrat, “el millor aprenentatge és treballar”.

 

Cámara, treballadora en el sector sanitari i docent, assegura que “és una gran oportunitat que els alumnes puguin aprendre des de la feina” i afegeix que la FP dual té l’avantatge d’adquirir nous coneixements i habilitats amb futurs companys de professió.

 

Per la seva experiència, Míriam està convençuda que la inserció laboral dels alumnes que cursen una FP dual en l’àmbit sanitari és de gairebé del cent per cent. De fet, les pràctiques s’inicien a partir del segon any de formació i són remunerades amb el salari mínim interprofessional, establert actualment en 900 euros, però normalment són més elevats. “Quan una empresa aposta per la FP dual i adquireix el compromís de pagar un sou a una persona en pràctiques és perquè realment està interessada en comptar amb ella”.

 

Un cop cursat el cicle formatiu de grau superior de documentació i administració sanitària, els alumnes poden trobar sortida laboral en la recepció d’un hospital o clínica privada, en atenció als pacients, al departament de raigs o a qualsevol altre part d’un centre sanitari públic o privat. També adquireixen coneixements per treballar en documentació i recerca.

 

Amb aquest nou projecte formatiu, l'Escola Mare de Déu de Montserrat pretén recuperar l'essència dels anys 60 i reactivar programes acadèmics d'un alt grau d'inserció laboral dirigits a la ciutadania de Rubí.