FOTODENÚNCIA: Estat de deixadesa als pipicans de Rubí

Els usuaris dels espais d'esbarjo per a gossos de Rubí critiquen l'estat de deixadesa d'aquests espais: fonts d'aigua inexistents, pocs bancs per seure, falta d'ombra, tanques malmeses i l'herba sense arranjar
Detall de l'abeurador que han col·locat els veïns a un dels pipicans més grans de Rubí
Detall de l'abeurador que han col·locat els veïns a un dels pipicans més grans de Rubí | Redacció

 

Els usuaris d'un dels pipicans més concorreguts de Rubí ja fa temps que s'organitzen perquè els seus gossos puguin beure quan tinguin set. A falta d'una font d'aigua en tota l'esplanada i sabedors que els gossos necessiten beure sovint després de córrer o en èpoques de calor, han col·locat un abeurador encadenat a la tanca per evitar robatoris i han penjat ampolles d'aigua que van reomplint quan es buiden.

 

Ampolles d'aigua perquè els gossos puguin estar hidratats.

Ampolles d'aigua perquè els gossos puguin estar hidratats. | Redacció

 

Fa anys que els propietaris de gossos que fan servir aquest pipicà senten que els hi posaran una font d'aigua però per arribar a la més propera han de sortir de l'esplanada i travessar la carretera. Per evitar aquests trajectes i permetre que els gossos es puguin hidratar quan ho necessitin omplen ampolles d'aigua de 5 litres. 

 

Pipicà de Ca n'Oriol
Pipicà de Ca n'Oriol | Redacció

 

Els usuaris del pipicà de Ca n'Oriol es queixen de què tampoc hi ha cap font d'aigua malgrat que als mesos de calor el sol cau de ple i falten arbres que donin ombra, així com més bancs i una tanca sòlida. En aquest pipicà l'herba també brilla per la seva absència i hi ha mostres d'incivisme en les tanques que envolten la infraestructura.

 

A urbanitzacions com Serrafossà o Castellnou no hi ha cap zona d'esbarjo per a gossos malgrat que són zones amb un gran nombre de torres i plantes baixes on hi ha gos. Les últimes dades oficials mostren que a Rubí hi ha censats més de 3.000 animals, entre gossos, gats i fures (Vegeu notícia).