El Carnaval deixa un cap de setmana ple de diversió i disfresses

Les activitats més reclamades van ser la rua d’adults i la d’infants

 

Final de la rua de Carnaval de dissabte
Final de la rua de Carnaval de dissabte | Paula Galván

El primer cap de setmana de març ha portat amb si un dels esdeveniments més esperats de la ciutat: el Carnaval. Milers de persones han sortit al carrer aquests dies vestits amb les millors disfresses i preparats per riure, ballar i passar una molt bona estona.

 

Tot i que durant el cap de setmana es van dur a terme les activitats més destacades del Carnaval, la festivitat es va iniciar el dijous 28 de febrer a la tarda amb un taller a la Biblioteca per pintar la sardina tradicional de Carnaval i, per altra banda, es van lliurar els premis del 32è Concurs de Màscares de l’Escola d’Art i Disseny edRa. Hi va haver una participació excel·lent, de 130 màscares i els guanyadors van ser: en la categoria d’adults, Carlos Tendero; en la categoria juvenil, Mireia Cortés; i en la categoria infantil es va decidir premiar a tots els participants.

 

El dia que tothom esperava amb impaciència era el dissabte 2 de març, ja que es duria a terme l’activitat més esperada per tothom: la rua de Carnaval. Milers de persones van sortir als carrers disfressats de tota mena de personatges. Bruixes, princeses, superherois... qualsevol personatge servia de bona excusa per disfressar-se i mostrar-ho a la ciutat. A més, la rua va comptar amb la participació de 15 comparses, que van fer que l'Anna María Martínez, l’alcaldessa de Rubí, valorés molt positivament el Carnaval d’enguany. Per saber els guanyadors de les tres millors comparses, però, encara haurem d’esperar fins al dimarts 5 de març, quan se celebrarà el lliurament dels premis (700€, 400€ i 200€ per al primer, segon i tercer classificat). La tarda-nit va seguir amb els concerts de la DJ Enka al final de la rua -a la plaça Doctor Guardiet- i amb els DJ’s Amorós i Uri Farré al Celler, on hi va haver un veritable èxit de participació.

 

 

Per últim, el diumenge 3 de març es va cedir el focus cap als més petits de la casa i durant el matí es van fer diverses activitats dedicades als infants, a més de la rua infantil. Les activitats es van repartir per 3 punts de la ciutat: en la pl. Doctor Guardiet es va preparar un espai de joc ambientat en el circ i les abelles; en la pl. Catalunya es va instal·lar una zona plena de pissarres per tal que els infants poguessin dibuixar amb els guixos i també es va fer un taller per pintar les cares dels nens; i per últim, a la rambla del Ferrocarril es va preparar una activitat dedicada a la reutilització de residus per preparar jocs tradicionals, com el parxís. La rua infantil, tot i no ser tan multitudinària com la del dia anterior, també va tenir una excel·lent acollida. A més, va comptar amb la presència de diversos grups musicals, com el Batukando d’Alea Teatre. Finalment, la rua va posar punt final a la rambla del Ferrocarril, on li esperava un escenari capitanejat per la DJ Puça, on es van fer balls infantils per posar punt final a un cap de setmana de diversió, somriures i moltes disfresses.

 

No deixis de veure les millors imatges que ha deixat el Carnaval a la ciutat a la nostra galeria

 

Encara, però, queden un parell de dies dedicats al Carnaval: dimarts 5 de març, amb l’entrega dels premis a les tres comparses guanyadores, i dimecres 6 de març, amb les activitats dedicades al tradicional Enterrament de la Sardina.